Zwitserland en Kroatië kwalificeren zich voor WK 2018

Geschreven door on 12 november 2017

Zwitserland en Kroatië hebben zich vanavond ook geplaatst voor het WK 2018 in Rusland. Beide landen speelden 0-0 gelijk, wat genoeg was voor kwalificatie.

Griekenland-Kroatië

Nadat Griekenland 4-1 verloren had in Kroatië, moest het in de thuiswedstrijd vol aan de bak. Echter ontbrak het bij de Grieken aan stootkracht en creativiteit waardoor het voor Kroatië relatief eenvoudig was om de 4-1 van vorige week te verdedigen, aangezien de Grieken weinig konden creëren. Eindstand 0-0.

Zwitserland – Noord-Ierland

Zwitserland is er voor de vierde keer op rij in geslaagd om aan het WK mee te doen. De Zwitsers hadden in de thuiswedstrijd tegen Noord-Ierland aan een 0-0 gelijkspel genoeg om het ticket voor het WK 2018 veilig te stellen. Vorige week werd het 1-0 voor de Zwitsers.

In deze wedstrijd waren er in de eerste helft de meeste kansen voor de Zwitsers. Seferovic, Shaqiri en Zuber kregen de bal er echter niet. In de tweede helft was de grootste kans voor Noord-Ierland. Rodriguez haalde een kopbal van Jonny Evans van de lijn. Het bleef 0-0, wat betekent dat de Zwitsers voor de elfde keer mee gaan doen aan een wereldkampioenschap voetbal.

 

Over Arne

Ik volg het mondiale voetbal op de voet en doe daar via deze website over het WK 2018 verslag van.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *