Zweden Nederland 6 september 2016

Geschreven door on 5 september 2016

6 september Zweden – Nederland

Wedstrijd:Zweden - Nederland
Type:Kwalificatie WK 2018
Wanneer:6 september 2016 om 20.45 uur
Waar:Solna, Zweden
Stadion:Friends Arena
Capaciteit:54.329
Tickets:Bestel hier kaarten

Op 6 september 2016 speelt het Nederlands elftal haar eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018 in Rusland. In een groep met Frankrijk, Bulgarije, Luxemburg en Wit-Rusland is Zweden de grootste concurrent in de strijd om de tweede plaats in de groep. In de oefeninterland tegen Griekenland had de 2-1 nederlaag nog geen gevolgen, maar puntverlies tegen Zweden moet absoluut voorkomen worden om de weg richting het WK goed te starten.

zweden nederland bondscoach danny blind

Oranje: Nu moet het gebeuren

Na alle perikelen binnen de KNVB en de teleurstellende oefenwedstrijd tegen Griekenland, zal het Nederlands elftal zich moeten herpakken. Frankrijk is de absolute favoriet voor groepswinst in groep A. De groepswinnaars van de negen poules plaatsen zich direct voor het WK 2018 in Rusland, de acht beste nummers twee strijden in een play-off voor de laatste vier tickets. Europa levert in totaal veertien landen af voor het WK, Rusland is als gastland automatisch geplaatst.

Scherpte

Danny Blind weet dat zijn ploeg scherp aan de aftrap moet verschijnen tegen Zweden. “Ze moeten hun hoofd nu snel leegmaken. Deze nederlaag moet niet blijven hangen. Tegen de Grieken waren er geen punten te verdienen. Tegen Zweden kunnen we wel winnen of verliezen”, aldus de bondscoach. Of dezelfde elf spelers aan de aftrap zullen verschijnen als tegen Griekenland, laat de bondscoach in het midden. ”Als ik denk dat ik hier en daar moet wisselen, dan zal ik dat niet nalaten.”

Zweden versus Nederland

Zweden en Nederland stonden vijf keer eerder tegenover elkaar. Nederland won drie van deze wedstrijden, Zweden boekte één overwinning en de clash eindigde één keer in een gelijkspel.

Zweden: Eerste echte test zonder Zlatan

Ook voor Zweden is de wedstrijd van aankomende dinsdag van groot belang. Voor de Scandinaviërs is de wedstrijd tegen Nederland de eerste echte test sinds het vertrek van sterspeler Zlatan Ibrahimović. De spits van Manchester United maakte bekend na het EK te stoppen als international.

Zweden Nederland kwalificatie WK 2018

Naast Ibrahimović namen ook Andreas Isaksson, Kim Källström, Erik Johansson en Pontus Wernbloom afscheid van de nationale ploeg. Aan bondscoach Janne Andersson de taak om een nieuw elftal op te bouwen. Bekende namen bij de Zweden zijn onder anderen Andreas Granqvist, Marcus Berg en John Guidetti.

De aftrap in de Friends Arena is dinsdag om 20:45.

Over Arne

Ik volg het mondiale voetbal op de voet en doe daar via deze website over het WK 2018 verslag van.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *