Voorbeschouwing Zwitserland – Costa Rica (Groep E)

Geschreven door on 27 juni 2018

Zwitserland is dichtbij een ticket voor de achtste finales. Met vier punten uit twee wedstrijden doen de Zwitsers het opvallend goed. Costa Rica heeft daarentegen weinig laten zien en heeft de koffers al gepakt.

Zwitserland: Stugge ploeg
Zwitserland speelt vooralsnog een uitstekende poulefase. De ploeg van bondscoach Vladimir Petkovic begon het toernooi goed door met 1-1 gelijk te spelen tegen het grote Brazilië. In de tweede wedstrijd tegen Servië kwam Zwitserland snel op achterstand, maar Granit Xhaka en Xherdan Shaqiri stelden met twee treffers orde op zaken. Om zeker te zijn van de volgende ronde moet Zwitserland tegen Costa Rica minimaal gelijkspelen. Wanneer Brazilië, dat gelijktijdig speelt, van Servië wint, is een nederlaag ook voldoende voor plaatsing voor de knock-outfase.

Costa Rica: Teleurstellend
Vier jaar geleden ontpopte Costa Rica zich nog als een van de smaakmakers op het WK. In Rusland imponeren de Midden-Amerikanen niet. Sinds het 0-1-verlies van Servië in de openingswedstrijd ging het niet veel beter met de ploeg van Oscar Ramirez. Tegen Brazilië wist Costa Rica de stand lang op 0-0 te houden, totdat Coutinho en Neymar in de blessuretijd de 1-0 en 2-0 maakten.
Bij de Costa Ricanen ontbreekt het vooral aan een ding: doelpunten. In de twee oefenwedstrijden voorafgaand aan het WK, en de poulewedstrijden tegen Servië en Brazilië, kwam het land in totaal slechts één keer tot scoren. De verdediging van Zwitserland is niet makkelijk te passeren, dus Costa Rica lijkt doelpuntloos en puntloos terug te gaan naar Midden-Amerika.

Zwitserland – Costa Rica begint woensdag om 20:00 uur in het Nizjni Novgorod Stadion.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *