Voorbeschouwing Zuid-Korea – Mexico (Groep F)

Geschreven door on 22 juni 2018

Zuid-Korea en Mexico treffen elkaar in de tweede groepswedstrijd van het WK 2018. De Zuid-Koreanen verloren in een matige wedstrijd van Zweden. Mexico deed het vele malen beter, zij lieten huidig wereldkampioen Duitsland verbluft achter met een 1-0-overwinning.

Zuid-Korea: Son kan het niet alleen
In de wedstrijd tegen Zweden, stelde Zuid-Korea zwaar teleur. In een matige wedstrijd wist Zuid-Korea niet tot grote uitgespeelde kansen te komen. Tot overmaat van ramp veroorzaakte de ingevallen Minwoo Kim een strafschop, die door Andreas Granqvist benut werd. Ondanks de aanwezigheid van Tottenham-aanvaller Heung-Min Son wisten de Zuid-Koreanen zich niet te herpakken, waardoor de eerste wedstrijd verloren ging. Met Mexico en Duitsland nog voor de boeg, lijkt het erg lastig te worden om veel punten te verzamelen.

Mexico: Outsider op dit WK?
Mexico verbaasde zondag vriend en vijand door wereldkampioen Duitsland met 0-1 te verslaan. Ondanks enkele grote kansen van de Duitsers, hielden de mannen van Juan Osorio stand. PSV-aanvaller Hirving Lozano groeide uit tot matchwinner, zijn doelpunt bepaalde ook direct de eindstand. Mexico moet het vooral hebben van haar vlijmscherpe counters. Tegen Zuid-Korea zullen de Mexicanen vaker het spel moeten maken, zijn zij hiertoe ook in staat?

Zuid-Korea – Mexico begint zaterdag om 17:00 uur in de Rostov Arena.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *