Voorbeschouwing Zuid-Korea – Duitsland (Groep F)

Geschreven door on 27 juni 2018

Duitsland kan zich in de derde groepswedstrijd tegen Zuid-Korea plaatsen voor de volgende ronde van het WK. Tegen Zweden ontsnapte de ploeg in de laatste minuten. De wedstrijd tegen Zuid-Korea is de laatste horde die de ploeg van Löw moet nemen.

Zuid-Korea: Niet goed genoeg
Zuid-Korea wist niet tot noemenswaardige prestaties te komen dit WK. Tegen Zweden verloren de Koreanen met 1-0. Ook van Mexico werd verloren, ditmaal met 1-2. Nul punten uit twee wedstrijden is voor de Zuid-Koreanen niets om je voor te schamen. Het Aziatische voetbal maakt ieder jaar grote stappen, maar tot op heden is het nog niet genoeg om tot prestaties te komen op een WK-eindronde. Tegen Duitsland zal een resultaat opnieuw erg lastig worden, maar wie weet kunnen de Koreanen ons verrassen.

Duitsland: Op z’n Duits naar de achtste finales?
De Duitsers hebben hun topvorm nog niet bereikt op dit WK. Mexico was in de eerste wedstrijd te machtig. PSV-aanvaller Hirving Lozano rondde een snelle counter koelbloedig af, waardoor Duitsland met nul punten richting de tweede wedstrijd ging.

Tegen Zweden speelden de Duitsers direct met meer lef, maar opnieuw was het een (oud-)PSV-speler die de ploeg van Löw op achterstand zette. Ola Toivonen werkte de bal knap achter doelman Manuel Neuer. Marco Reus zorgde dat Duitsland in de wedstrijd bleef en maakte de 1-1. Vervolgens was het Toni Kroos die met een rake vrije trap voor de ontsnapping zorgde. Die Mannschaft verkeerd nog lang niet in haar topvorm. Op het WK 2014 hadden de Duitsers ook even nodig om in het toernooi te groeien, kunnen zij het WK 2018 op dezelfde manier afsluiten?

Zuid-Korea – Duitsland begint woensdag om 16:00 uur in de Kazan Arena.

Bekijk hier de opstellingen van Zuid-Korea en Duitsland

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *