Voorbeschouwing Uruguay – Saoedi-Arabië (Groep A)

Geschreven door on 19 juni 2018

Uruguay hoopt zich woensdag te plaatsen voor de volgende ronde van het WK. Na een krappe 0-1-overwinning op Egypte is Saoedi-Arabië de volgende tegenstander in groep A voor de Zuid-Amerikanen. Een overwinning zal hen niet aan komen waaien, de Zonen van de Woestijn hebben wat recht te zetten na de beschamende 5-0-nederlaag in de openingswedstrijd tegen Rusland.

Uruguay: Toernooiploeg zoekt naar vorm
De ploeg van bondscoach Oscar Tabárez bewees in het verleden al meermaals dat aantrekkelijk spel niet nodig is om ver te komen op een eindtoernooi. Ook tijdens de editie van 2018 heeft Uruguay nog niet haar beste spel laten zien. Het spitsenduo Suárez-Cavani heeft hun draai nog niet gevonden en werd maar moeilijk bereikt in de wedstrijd tegen Egypte. José María Giménez bracht redding met een rake kopbal vlak voor tijd. Vooral Luis Suárez miste enkele grote kansen. Als er één wedstrijd is waarin Suárez en Cavani in vorm kunnen geraken, is het de wedstrijd tegen Saoedi-Arabië. Als de Saoedi’s op dezelfde manier verdedigen als tegen Rusland, zou er wel eens een grote uitslag op het scorebord kunnen verschijnen.

Saoedi-Arabië: Op zoek naar eerherstel
Na een voorbereiding met nipte verliespartijen tegen Italië en Duitsland, begon Saoedi-Arabië uitermate slecht aan het WK 2018. In de openingswedstrijd tegen Rusland werd met maar liefst 5-0 verloren. De voorzitter van de Saoedische voetbalbond liet zelfs weten dat doelman Abdullah Al-Mayuf, aanvaller Mohammad Al-Sahlawi en verdediger Omar Havsawi een boete op de deurmat mogen verwachten naar aanleiding van hun spel in het openingsduel. Het team van Juan Antonio Pizzi moet tegen Uruguay op zoek naar eerherstel.

De aftrap in de Rostov Arena is woensdag om 17:00 uur.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *