Voorbeschouwing Uruguay – Frankrijk (Kwartfinale)

Geschreven door on 6 juli 2018

Vrijdagmiddag ontmoeten Uruguay en Frankrijk elkaar in de kwartfinale van het WK 2018. Waar Frankrijk tot dusver vooral uitblonk in aanvallend opzicht, is Uruguay een ploeg die het moet hebben van een strakke verdedigende organisatie. Wie bereikt de halve finale?

Uruguay: IJzersterke toernooiploeg
Uruguay bewees de afgelopen jaren dat het een ijzersterke toernooiploeg is, waar niet makkelijk van te winnen valt. Het centrale duo Diego Godín en José Maria Giménez, bewijst iedere wedstrijd dat zij tot de absolute top behoren. Mede door het verdedigend vakwerk, kreeg het Zuid-Amerikaanse land tot dusver slechts één tegendoelpunt.

In aanvallend opzicht moeten de Uruguayanen het vooral hebben van Edinson Cavani en Luis Suárez. Suárez is iedere wedstrijd een plaag voor de tegenstanders, waardoor er voor zijn teamgenoten meer ruimte ontstaat. Cavani was de grote man in de kwartfinale tegen Portugal, met twee doelpunten leidde hij Uruguay naar de laatste acht.

Frankrijk: Les Blues komen los
Voorafgaand aan het WK waren de verwachtingen van Frankrijk torenhoog. Door het spel in de drie groepswedstrijden werden de verwachtingen flink getemperd. In de achtste finale tegen Argentinië kon Frankrijk eindelijk weer het energieke en aanvallende spel spelen wat iedereen zo graag ziet. Toptalent Kylian Mbappe onderscheidde zich opnieuw met twee doelpunten. Kan het talent tegen Uruguay opnieuw excelleren?

Uruguay – Frankrijk begint vrijdag om 16:00 in het Nizhny Novgorod Stadion. Bekijk hier de opstelling van Uruguay en de opstelling van Frankrijk.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *