Voorbeschouwing Spanje – Marokko (Groep B)

Geschreven door on 24 juni 2018

Spanje en Marokko weten waar ze aan toe zijn na de groepsfase. De Spanjaarden mogen zich opmaken voor de knock-outfase, terwijl de Marokkanen hun koffers al gepakt hebben. Spanje strijdt nog voor de groepswinst, maar Marokko zal afscheid willen nemen met een resultaat.

Spanje: Tijd voor het echte werk
Voetbalminnend Spanje zal opgelucht zijn dat het de groepsfase relatief makkelijk heeft overleefd. Na de rumoerige voorbereiding, waar bondscoach Lopetegui vervangen werd door technisch directeur Hierro, behaalden de Spanjaarden vier punten. Het spektakelstuk tegen Portugal eindigde in 3-3, en Iran werd met 0-1 verslagen. Tegen Marokko zal Spanje op volle kracht aantreden, om groepswinst veilig te stellen.

Marokko: Vergeet zichzelf te belonen
De Leeuwen van de Atlas verzuimden dit toernooi om zichzelf te belonen. In de eerste wedstrijd tegen Iran, en in de tweede wedstrijd tegen Portugal, was Marokko aanvallend erg gevaarlijk. Wat mist in de ploeg van Herve Renard is een topspits. Aan creativiteit geen gebrek, maar zolang de kansen niet worden afgemaakt, wordt het voor Marokko erg lastig om tegen ploegen als Spanje echt potten de breken. Ondanks het puntenaantal, kan Marokko het WK met opgeheven hoofd verlaten.

Spanje – Marokko begint maandag om 20:00 uur in het Kaliningrad Stadion.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *