Voorbeschouwing Servië – Zwitserland (Groep E)

Geschreven door on 21 juni 2018

Vrijdagavond om 20:00 uur staat Servië – Zwitserland op het programma. Beide ploegen kenden een uitstekende start van het toernooi en boekten een resultaat tegen respectievelijk Costa Rica en Brazilië.

Servië: Aantrekkelijke ploeg
Servië speelde zondag haar eerste WK-wedstrijd in acht jaar. In 2010 was het land er nog bij, maar vier jaar later ontbrak de Servische ploeg op het WK in Brazilië. Aan de editie van 2018 begon Servië in ieder geval goed. Costa Rica werd met aantrekkelijk spel aan de kant gezet. Aanvoerder Aleksandar Kolarov zette met een heerlijke vrije trap zijn ploeg op 0-1, wat ook de eindstand betekende. Met spelers als Sergej Milinković-Savić, Dusan Tadic en Aleksandar Kolarov in het team, zal Servië ook tegen Zwitserland voor de volle buit gaan.

Zwitserland: Zwitserse degelijkheid
Zwitserland is moeilijk te verslaan, zo ondervond ook Brazilië in de eerste groepswedstrijd. De topfavoriet voor de eindzege klopte regelmatig op de Zwitserse deur, maar kwam maar moeilijk door de gegroepeerde verdediging heen. Een afstandsschot van Coutinho brak de ban, maar in de tweede helft bracht Steven Zuber de stand snel weer op 1-1. Ondanks het aanvallende spel van Brazilië, wist Zwitserland het punt te verdedigen. Zullen de Zwitsers zich tegen Servië ook aanvallend weten te onderscheiden?

De wedstrijd Servië – Zwitserland begint vrijdag om 20:00 uur in het Kaliningrad Stadion.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *