Voorbeschouwing Servië– Brazilië (Groep E)

Geschreven door on 27 juni 2018

De Brazilianen spelen nog niet op hun best. Langzaam komen topspelers Neymar en Coutinho in vorm. Bij een overwinning op Servië bereiken De Goddelijke Kanaries de volgende ronde.

Servië: Uitstekende start, slecht vervolg
De Serviërs begonnen het WK uitstekend met een overwinning op Costa Rica. Aleksandar Kolarov zorgde met een rake vrije trap voor de 0-1. Met vertrouwen ging de ploeg van bondscoach Mladen Krstajic de wedstrijd tegen Zwitserland tegemoet. Al in de vijfde minuut kopte spits Aleksandar Mitrocic de 1-0 binnen. Servië kon opnieuw tevreden zijn en zocht met een voorsprong de kleedkamer op.

Na de onderbreking kantelde de wedstrijd volledig. Granit Xhaka schoot van 25 meter de gelijkmaker binnen, en tot overmaat van ramp bezorgde Xherdan Shaqiri de Zwitsers in de laatste minuut de overwinning.

Om de volgende ronde te bereiken moet Servië hoogstwaarschijnlijk winnen van Brazilië. Concurrenten Zwitserland en Brazilië staan op vier punten, dus een gelijkspel is niet genoeg.

Brazilië: Coutinho en Neymar redders in nood
De Brazilianen overtuigden nog niet. Met topspelers als Neymar, Willian, Douglas Costa en Gabriel Jesus in de ploeg, mag meer worden verwacht van het Zuid-Amerikaanse land. In de openingswedstrijd tegen Zwitserland speelden De Goddelijke Kanaries met 1-1 gelijk. De tweede wedstrijd, tegen Costa Rica, leek opnieuw in een remise te eindigen, totdat de twee Braziliaanse vedettes opstonden.

Coutinho zorgde in de 91e minuut voor de 1-0. Even later mochten de Brazilianen opnieuw juichen, want Neymar tikte de 2-0 binnen. Na de wedstrijd barstte Neymar in tranen uit, na een langdurige blessure, kon de dribbelaar eindelijk weer scoren op het WK.

Nu de eerste overwinning een feit is, wordt het tijd voor Brazilië om echt te gaan schitteren. Het spelersmateriaal is aanwezig, het vertrouwen is aanwezig, en het hele land gelooft dat de Brazilianen tot een topprestatie kunnen komen. Zien we tegen Servië het ouderwetse Joga Bonito?

Servië – Brazilië begint woensdag om 20:00 uur in het Spartakstadion.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *