Voorbeschouwing Senegal – Colombia (Groep H)

Geschreven door on 28 juni 2018

De wedstrijd Senegal – Colombia in groep H heeft op voorhand alle ingrediënten in zich om een zenuwslopende beslissing te worden. Beide landen strijden nog voor een plekje in de achtste finales.

Senegal: Smaakmaker
Senegal is een van de verrassingen tot dusver. De ploeg van Aliou Cisse kan meer dan tevreden zijn met vier punten uit twee wedstrijden. In de eerste groepswedstrijd stonden De Leeuwen van Teranga tegenover Polen. De ploeg met sterspeler Robert Lewandowski werd met 1-2 verslagen. In de tweede wedstrijd was Japan de tegenstander. In een aantrekkelijke wedstrijd, waar beide ploegen veel kansen produceerden, kwam Senegal niet verder dan 2-2. Een uitslag om tevreden over te zijn, als je bedenkt dat Japan eerder Colombia versloeg. De Senegalezen, onder aanvoering van sterspeler Sadio Mané, hebben nog één punt nodig om de volgende ronde te bereiken.

Colombia: Sterspelers draaien warm
Ook Colombia staat op vier punten na twee wedstrijden. De Colombianen begonnen het toernooi slecht tegen Japan. Al in de derde minuut kreeg middenvelder Carlos Sanchez een rode kaart, waardoor het team van José Pékerman met tien man door moest. Met een man minder kon Colombia de 1-2-nederlaag tegen Japan niet voorkomen. In de tweede wedstrijd kwam Colombia wel los. Met sterspeler James Rodriguez terug in de ploeg, werd Polen met 0-3 aan de kant gezet. James Rodriguez, Radamel Falcao, Juan Quintero en Juan Cuadrado lijken op tijd in vorm te komen, wat erg bepalend is voor het succes van Colombia dit WK.

Senegal – Colombia begint donderdag om 16:00 uur in de Samara Arena.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *