Voorbeschouwing Saoedi-Arabië – Egypte (Groep A)

Geschreven door on 24 juni 2018

Maandag staat Saoedi-Arabië in groep A tegenover Egypte. Beide landen zijn al uitgeschakeld, maar willen een goede indruk achterlaten in hun laatste WK-duel.

Saoedi-Arabië: Zwakke broeder
Voor Saoedi-Arabië verliep het WK tot nog toe niet hoe zij gehoopt hadden. In de openingswedstrijd tegen Rusland, werd beschamend gespeeld en met 5-0 verloren. De wedstrijd tegen Uruguay leek beter te verlopen, maar Luis Suarez zorgde er met het enige doelpunt van de wedstrijd voor dat de Saoedi’s opnieuw zonder punten stonden. Bondscoach Pizzi zal zijn mannen nog een keer moeten opladen om zich te laten zien op het wereldtoneel.

Egypte: Teleurstellend toernooi
Ook Egypte heeft zich niet weten te plaatsen voor de volgende ronde. De ploeg van bondscoach Hector Cuper leek het toernooi te beginnen met een stunt. Tegen Uruguay bleef het lang 0-0, totdat Jose Maria Giménez met een rake kopbal vlak voor tijd zorgde voor de 0-1. Met Mo Salah terug in de ploeg hoopte Egypte in de tweede wedstrijd tegen Rusland op een goed resultaat. Onverwachts gingen de Egyptenaren met 3-1 ten onder. Om het WK met opgeheven hoofd te verlaten, moet het land Saoedi-Arabië verslaan.

Saoedi-Arabië – Egypte begint maandag om 16:00 uur in de Volgograd Arena.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *