Voorbeschouwing Rusland – Egypte (Groep A)

Geschreven door on 18 juni 2018

Voorbeschouwing Rusland – Egypte (Groep A)

In de tweede groepswedstrijd hoopt het gastland hun goede start voort te zetten. De Egyptenaren hopen daarentegen hun eerste punten te pakken in groep A. Met Mohamed Salah terug in de ploeg moet Egypte boven zichzelf uitstijgen om zicht te houden op een plek bij de laatste zestien.

Rusland: Gastland zit vol vertrouwen
Het gastland begon overtuigend aan het WK. Het zwakke Saoedi-Arabië werd met maar liefst 5-0 aan de kant gezet. Grote uitblinker aan de kant van Rusland was Aleksandr Golovin. De middenvelder geniet belangstelling van topclubs uit Italië en Engeland en zal zijn kwaliteiten tegen Egypte opnieuw willen tonen aan het grote publiek. Ook Denis Cheryshev mag rekenen op zijn eerste basisplaats. De ex-speler van Real Madrid vervangt naar alle waarschijnlijkheid de geblesseerde Alan Dzagoev.

Egypte: Met sterspeler op jacht naar eerste punten
Egypte trof in hun eerste wedstrijd direct de sterkste tegenstander in groep A. Door een late tegentreffer van José Maria Giménez, ging de wedstrijd tegen Uruguay met 0-1 verloren. Egypte liet al zien verdedigend sterk te staan en hield lang stand. Tevens hebben De Farao’s, met sterspeler Mohamed Salah terug in de ploeg, meer mogelijkheden voorin. Om kans te blijven maken op een ticket voor de laatste zestien, is een resultaat tegen Rusland nodig.

De aftrap is vanavond om 20:00 uur in het Sint-Petersburg Stadion. Bekijk hier de opstellingen van Rusland en Egypte.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *