Voorbeschouwing Portugal – Marokko (Groep B)

Geschreven door on 19 juni 2018

In de tweede groepswedstrijd van Groep B staat het Portugal van Cristiano Ronaldo tegenover het Marokko van Hakim Ziyech. Portugal begon het toernooi met een gelijkspel tegen Spanje, terwijl Marokko een pijnlijke nederlaag moest incasseren tegen Iran. Welke ploeg gaat er met de overwinning vandoor?

Portugal: CR7 is niet te stoppen
Portugal stond in de eerste groepswedstrijd tegenover Spanje. Dankzij drie doelpunten van Cristiano Ronaldo werd een knap 3-3-gelijkspel uit het vuur gesleept. Portugal liet zien dat het meer is dan die stugge, verdedigende ploeg die men kent. De ploeg van bondscoach Fernando Santos liet tegen Spanje allerminst zien de verdediging op orde te hebben. Pepe en José Fonte werden regelmatig zoek gespeeld door het Spaanse middenveld. In de frontlinie zit het in ieder geval wel goed bij de Portugezen. Aanvoerder Ronaldo heeft al vroeg in het toernooi zijn topvorm bereikt.

Marokko: Tijd voor doelpunten
Marokko begon het WK met torenhoge verwachtingen vanuit het thuisland. Ook het spel in de eerste groepswedstrijd tegen Iran beloofde aanvankelijk veel goeds. Met snel en energiek spel werd Iran de eerste twintig minuten op de eigen helft gedrukt. Ondanks enkele flitsende aanvallen wisten de Noord-Afrikanen geen doelpunt te maken. Tot overmaat van ramp, viel in de blessuretijd zelfs de tegentreffer. Aziz Bouhaddouz werkte de bal ongelukkig in eigen doel. Tegen Portugal zullen de Marokkanen minder kansen krijgen, dus moet de effectiviteit omhoog om tot een resultaat te komen.

De aftrap in het Luzhniki Stadion is woensdag om 14:00 uur.

Bekijk de opstellingen van Portugal en Marokko

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *