Voorbeschouwing Polen – Colombia (Groep H)

Geschreven door on 24 juni 2018

In groep H speelt Polen zondag tegen Colombia. Beide ploegen verloren hun eerste duel tegen respectievelijk Senegal en Japan. Zowel Polen als Colombia kan nog door naar de volgende ronde.

Polen: Overwinning een must
De Poolse ploeg speelde haar eerste wedstrijd op het WK tegen Senegal. Vooral op fysiek vlak werden de Polen vaak afgetroefd. Via Cionek belandde de bal vlak voor rust in eigen doel. In de tweede helft zorgde Senegalees Niang zelfs voor de 0-2. Krychowiak wist de aansluitingstreffer te maken, maar daar bleef het ook bij. Met Colombia wacht opnieuw een lastige tegenstander. Om zicht te houden op de volgende ronde moet Polen zondag winnen van de Zuid-Amerikanen.

Colombia: Swingt nog niet
Zonder sterspeler James Rodriguez verscheen Colombia aan de aftrap tegen Japan. Al in de derde minuut kreeg middenvelder Carlos Sanchez een rode kaart, waardoor de Colombianen met tien man verder moesten. Shinji Kagawa zette vanaf de strafschopstip Japan op 1-0. Colombia kwam nog op gelijke hoogte, maar Osaka werkte de winnende treffer voor Japan binnen.

Het team van José Pekerman werd vooraf gezien als een van de outsiders op dit WK. Met James Rodriguez terug in de ploeg moet Colombia winnen om zicht te houden op de laatste 32 plekken.

Polen – Colombia begint zondag om 20:00 uur in de Kazan Arena. Bekijk hier de opstellingen.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *