Voorbeschouwing Panama – Tunesië (Groep G)

Geschreven door on 28 juni 2018

Panama en Tunesië zijn beiden uitgeschakeld op het WK 2018. België en Engeland waren simpelweg te machtig voor de voetbaldwergen in groep G.

Panama: Gebrek aan ervaring op topniveau

Plaatsing voor het WK 2018 ontketende al een waar volksfeest in Panama. De president van het land kondigde zelfs een nationale feestdag af. Eenmaal op het WK aangekomen, kon Panama geen potten breken. In een lastige groep met Tunesië, Engeland en België kon plaatsing voor de knock-outfase al snel uit het hoofd worden gezet. Tegen België verloor Panama met 3-0, en tegen Engeland werd het zelfs 6-1. De eretreffer van Felipe Baloy zorgde er in ieder geval voor dat de meegereisde fans eenmaal konden juichen. Kan Panama een resultaat neerzetten tegen Tunesië?

Tunesië: Zwakke defensie

Ook de ploeg van Tunesië heeft haar koffers al gepakt. Na verliespartijen tegen Engeland en België hebben de Tunesiërs de knock-outfase uit het oog verloren. Tegen Engeland waren de mannen van bondscoach Nabil Maaloul dichtbij een punt, maar Harry Kane kopte in de blessuretijd de 2-1 binnen. Tegen België scoorden de Noord-Afrikanen twee keer, maar de verdediging liet grote ruimtes vallen. De Belgen maakten dankbaar gebruik van de ruimtes en scoorden vijf keer. Tegen Panama moet een resultaat haalbaar zijn voor Tunesië.

Panama – Tunesië begint om 20:00 uur in de Mordovia Arena.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *