Voorbeschouwing Nigeria – Ijsland (Groep D)

Geschreven door on 21 juni 2018

IJsland liet in de eerste groepswedstrijd direct zien dat ze het produceren van verrassingen nog niet verleerd zijn. Het grote Argentinië van Lionel Messi werd knap op 1-1 gehouden. Nigeria startte het WK tegen Kroatië, maar wist geen potten te breken. In een vrij kansloze wedstrijd verloren zij met 2-0.

Nigeria: The Super Eagles dramatisch uit vorm
Nigeria bevindt zich in een lastige groep met Argentinië, Kroatië en IJsland. De Afrikanen troffen in het eerste duel Kroatië, maar wisten nog niet te imponeren. De gehele wedstrijd hadden de Kroaten de overhand, en Nigeria kwam niet tot goed uitgespeelde kansen. Oghenekaro Etebo zorgde er met een onfortuinlijk eigen doelpunt voor dat Kroatië met 1-0 de rust in ging. Luka Modric besliste het duel vanaf de strafschopstip: 2-0. Met Alexander Iwobi, Ahmed Musa en Victor Moses heeft Nigeria best wat aardige spelers in huis, kunnen zij tegen het stugge IJsland voor gevaar zorgen?

IJsland: De Vikingen blijven verrassen
IJsland kennen we allemaal nog van de knappe prestaties op het EK 2016. De ploeg van bondscoach Heimir Hallgrimsson verraste vriend en vijand door de groepsfase te overleven en zelfs Engeland uit te schakelen. Ook op het WK 2018 liet IJsland zien een lastige tegenstander te zijn. Argentinië, dat aantrad met de sterren Lionel Messi, Ángel Di Maria en Sergio Agüero in de aanval, kwam tegen de IJslanders niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Het vertrouwen in de IJslandse ploeg is opnieuw groot. Om op koers te blijven voor een plek in de volgende ronde, moet een goed resultaat geboekt worden tegen Nigeria, in de laatste groepswedstrijd wacht immers Kroatië.

De wedstrijd Nigeria – Ijsland begint vrijdag om 20:00 uur in de Volgograd Arena.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *