Voorbeschouwing Nigeria – Argentinië (Groep D)

Geschreven door on 25 juni 2018

Argentinië en Lionel Messi stellen tot nu toe hevig teleur op het WK 2018. Kan het Zuid-Amerikaanse voetballand zichzelf nog herpakken? Nigeria doet het opvallend goed en kan zich dinsdag verzekeren van een plekje in de achtste finales.

Nigeria: Ahmed Musa on fire
Tegen Kroatië lukte het Nigeria geen moment om in hun spel te komen. De Afrikanen verloren met 2-0 na een eigen doelpunt en een penalty van Luka Modric. In de tweede wedstrijd tegen IJsland waren The Super Eagles een stuk feller. Ahmed Musa speelde de wedstrijd van zijn leven en scoorde twee uitstekende doelpunten. Tegen Argentinië zal Nigeria vooral afwachten en de Argentijnen het spel laten maken. Met spelers als Musa en Moses in de ploeg, kan Nigeria via de counter gevaarlijk toeslaan.

Argentinië: Troosteloze afgang dreigt
Het gelijkspel tegen IJsland was geen lekker begin voor de Argentijnen. Sterspeler Lionel Messi miste tot overmaat van ramp een strafschop. Tegen Kroatië werd de start van het toernooi echter nog pijnlijker. Argentinië werd vanaf de start volledig afgebluft door de fysiek sterke en technisch vaardige Kroaten. Lionel Messi kon daar met zijn briljante ingevingen niets aan veranderen. Argentinië beschikt op dit WK simpelweg niet over de spelers om een goed team te vormen. Vooral in de achterhoede en op het middenveld laat de kwaliteit te wensen over. Kan Sampaoli een afgang nog voorkomen?

Nigeria – Argentinië begint dinsdag om 20:00 uur in het Sint-Petersburg Stadion.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *