Voorbeschouwing Mexico – Zweden (Groep F)

Geschreven door on 27 juni 2018
Zweden Nederland kwalificatie WK 2018

Mexico kende een uitstekende start van het WK. Na zes punten uit twee wedstrijden, kunnen de Mexicanen als groepswinnaar door naar de knock-outfase. Ook Zweden maakt nog kans op een ticket voor de achtste finales.

Mexico: Groepswinnaar?
De Mexicanen zorgde in hun eerste wedstrijd direct voor een stunt. Hirving ‘Chucky’ Lozano zorgde voor de 1-0 tegen Duitsland, wat ook direct de winnende treffer betekende. De wedstrijd tegen Zuid-Korea verliep minder soepel dan verwacht, maar leverde ook een overwinning op. Mexico leek de wedstrijd met 0-2 te gaan winnen, totdat Heung-Min Son vlak voor tijd de aansluitingstreffer binnenschoot.

Dat doelpunt kan nog wel eens erg belangrijk gaan worden. Wanneer Duitsland wint, en Mexico verliest van Zweden, staan er drie ploegen op zes punten. Het doelsaldo zal dan bepalen welke twee ploegen de volgende ronde bereiken.

Zweden: Sprankje hoop
Voor de Zweden zou het een topprestatie zijn als de ploeg de volgende ronde bereikt. Met Duitsland, Mexico en Zuid-Korea als tegenstanders, is groep F geen gemakkelijke opgaven. De Zweden speelden hun eerste wedstrijd tegen Zuid-Korea. De Noord-Europeanen overtuigden niet, maar boekten een zakelijke 1-0 overwinning. Tegen Duitsland was opnieuw een resultaat binnen handbereik, totdat Toni Kroos in blessuretijd een vrije trap binnenschoot: 2-1.

Wanneer de Zweden winnen van Mexico maken zij een goede kans om door te gaan naar de volgende ronde.

Mexico – Zweden begint woensdag om 16:00 uur in de Ekaterinburg Arena.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *