Voorbeschouwing Japan – Senegal (Groep H)

Geschreven door on 23 juni 2018

In groep H ontmoet Japan zondagmiddag Senegal. Beide ploegen zorgden in hun eerste wedstrijd direct voor een verrassing. Japan was te sterk voor Colombia en Senegal pakte de volle buit tegen Polen.

Japan: Uitstekende start
De Japanners hadden niet durven dromen dat het WK voor hen zo zou starten. Al in de derde minuut zorgde Colombia-middenvelder Carlos Sanchez ervoor dat Japan de score kon openen vanaf de strafschopstip. Ook ontving hij voor zijn handsbal een directe rode kaart, waardoor de Aziaten met een man meer de wedstrijd konden uitspelen. Shinji Kagawa benutte de strafschop, waardoor de 0-1 op het scorebord verscheen. Nog in de eerste helft bracht Juan Quintero de stand op 1-1. In de tweede helft was het echter Yuya Osako die zorgde voor de Japanse zege. Als Japan ook van Senegal weet te winnen, zijn zij verzekerd van een plek in de volgende ronde.

Senegal: Verrassend sterk
Ook de Senegalezen begonnen uitstekend aan het WK, Polen werd met 1-2 aan de kant gezet. Een eigen doelpunt van Thiago Cionek zorgde voor de 0-1. Even later maakte M’Baye Niang er 0-2 van. Zijn doelpunt leverde veel discussie op, Niang sprintte terug het veld in na een blessurebehandeling. De Poolse verdediging was de aanvaller even helemaal kwijt, waardoor Niang de bal langs de uitgestormde doelman kon tikken. Vlak voor tijd deed Krychowiak nog wat terug voor de Polen: 1-2. Senegal beschikt over een team vol uitstekende spelers. Koulibaly, Gueye, Niang en Mané zijn voorbeelden van spelers die ook in grote competities belangrijk zijn. Tegen Japan kunnen deze toppers ervoor zorgen dat Senegal de volgende ronde bereikt.

Japan – Senegal begint zondag om 17:00 uur in de Ekaterinburg Arena. De opstellingen zijn hier te bekijken.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *