Voorbeschouwing Japan – Polen (Groep H)

Geschreven door on 28 juni 2018
wk 2018 in rusland

De Japanners doen het beter dan verwacht, terwijl Polen op het WK 2018 zwaar teleurstelt. Japan heeft nog één puntje nodig om bijna zeker te zijn van de achtste finales.

Japan: Bijna in de volgende ronde
The Blue Samurai is erg dicht bij een plekje in de achtste finales. De knock-outfase bereiken zou een wereldprestatie zijn. Vooraf waren de verwachtingen erg laag. Japan verbaasde vriend en vijand door in de eerste wedstrijd Colombia te verslaan met 1-2. In de wedstrijd die volgde, tegen Senegal, was Japan opnieuw erg sterk. Buitenspeler Takashi Inui is de gevaarlijkste man aan de kant van Japan en beloonde zichzelf met een doelpunt tegen Senegal. Japan kwam twee keer op achterstand, maar wist een 2-2 uit het vuur te slepen. Tegen het al uitgeschakelde Polen heeft Japan waarschijnlijk aan één punt genoeg om door te gaan.

Polen: Dramatisch toernooi
Het WK 2018 is uitgedraaid op een groot debacle voor Polen. De Poolse ploeg, met spelers als Lewandowski, Krychowiak, Milik en Szczesny, stelde hevig teleur tegen zowel Senegal als Colombia. De slechte wedstrijd tegen Senegal begon met een eigen doelpunt van Cionek. Gedurende de hele wedstrijd werd Polen op felheid en fysieke kracht afgetroefd. Senegal maakte via Niang de 0-2. Krychowiak deed nog wat terug, maar zijn 1-2 was niet voldoende.

Afgelopen zondag volgde de wedstrijd tegen Colombia. Met James Rodriguez terug in de ploeg, werd het Poolse middenveld totaal overklast. Het Colombiaanse kwartet Quintero, Rodriguez, Cuadrado en Falcao werd de Poolse verdediging ook te machtig. Met 0-3 ging Polen hard onderuit, wat uitschakeling betekende. Tegen Japan wil de ploeg van Adam Nawalka laten zien dat ze tot meer in staat zijn.

Japan – Polen begint donderdag om 16:00 uur in de Volgograd Arena.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *