Voorbeschouwing Iran – Spanje (Groep B)

Geschreven door on 19 juni 2018
spanje italie kwalificatie wk 2018

Woensdag om 20:00 uur staat de wedstrijd Iran – Spanje op het programma in groep B. De verrassende koploper Iran startte goed en pakte drie punten tegen Marokko. Spanje heeft met Portugal de moeilijkste tegenstander in de groep al gehad, en speelde met 3-3 gelijk.

Iran: Verrassende koploper
Iran wist nog nooit in de geschiedenis van het WK de groepsfase te overleven. Daar zou in Rusland wel eens verandering in kunnen komen. Met Alireza Jahanbakhsh in de ploeg wonnen de Iraniërs afgelopen vrijdag met 1-0 van Marokko. Door het gelijkspel van Spanje en Portugal, is de ploeg van Carlos Queiroz in ieder geval voor even koploper in groep B. De wedstrijd tegen Spanje is echter van een ander kaliber. Kan Iran boven zichzelf uitstijgen?

Spanje: Hectische start
Voor de Spaanse selectie was de afgelopen week absoluut geen ideale voorbereiding. Bondscoach Julen Lopetegui werd vlak voor het WK ontslagen. Technisch directeur Fernando Hierro nam het stokje over en stond tegen Portugal direct voor zijn debuut als bondscoach. De Spanjaarden leken niet erg van slag van de wisseling in de staf. Met combinaties op de helft van de tegenstander had Spanje het betere van het spel, maar de in topvorm verkerende Cristiano Ronaldo zorgde er met een hattrick voor dat Hierro en zijn mannen geen overwinning wisten te boeken. Tegen Iran zal Spanje ongetwijfeld weer met alle toppers in de basis aantreden. Om plaatsing voor de volgende ronde in eigen hand te houden, moet La Furia Roja van Iran winnen.

De aftrap in de Kazan Arena is woensdag om 20:00 uur.

Bekijk hier de opstellingen van Iran en Spanje

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *