Voorbeschouwing Iran – Portugal (Groep B)

Geschreven door on 25 juni 2018

Maandagavond strijden Iran en Portugal in groep B om een ticket voor de achtste finales. Wanneer Iran wint, bemachtigen zij een plek bij de laatste 16. Voor Portugal is het zaak om vooral niet te verliezen.

Iran: Finalewedstrijd
Voor Iran staat maandagavond misschien wel de belangrijkste wedstrijd in hun geschiedenis op het programma. Nog nooit plaatste het land zich voor de knock-outfase van een WK. Als Iran wint van Portugal, zijn zij op eigen kracht geplaatst voor de volgende ronde. Tegen Marokko ging Iran ervandoor met een gelukkige overwinning na een eigen doelpunt van de Marokkanen. Ook Spanje had het niet makkelijk tegen de ploeg van Carlos Quieroz. Pas in de 54e minuut zorgde Diego Costa voor de 0-1. De bal werd tegen het been van de Spaanse spits aangeschoten en belandde achter doelman Beiranvand.

We zagen nog geen doelpunt van een Iraanse speler dit WK. Het doel in de laatste groepswedstrijd is duidelijk: scoren en winnen van Portugal, dan wordt de volgende ronde bereikt.

Portugal: Niet verliezen
Ook Portugal weet wat het te doen staat. Als het team van Fernando Santos niet verliest, is plaatsing voor de knock-outfase een feit. Als er iets is wat de Portugezen kunnen, is het een verlies voorkomen. Op het EK 2016 lieten de Zuid-Europeanen al zien dat mooi spel en overwinningen niet nodig zijn om tot een finale te geraken. Tegen Spanje waren de Portugezen achterin vaak kwetsbaar, maar door de uitstekende vorm van aanvoerder Cristiano Ronaldo werd een punt gered. Ook Marokko wist meerdere malen gevaarlijk te worden voor de Portugese goal. A Seleção das Quinas zal tegen Iran vooral verdedigend opgesteld staan en loeren op de counter. Met een gelijkspel zijn de Portugezen immers ook tevreden.

Iran – Portugal begint maandagavond om 20:00 uur in de Mordovia Arena.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *