Voorbeschouwing IJsland – Kroatië (Groep D)

Geschreven door on 26 juni 2018

Door de uitstekende wedstrijd tegen Argentinië heeft Kroatië zichzelf gebombardeerd tot favoriet voor groepswinst. Ook IJsland maakt nog een kansje om door te stoten naar de knock-outfase.

IJsland: Hoopt op een stunt
IJsland startte het WK goed met een gelijkspel tegen Argentinië. Met vertrouwen kon de ploeg van Hallgrimsson vervolgens naar de wedstrijd tegen Nigeria. De Afrikaanse ploeg, en in het bijzonder Ahmed Musa, wenste niet mee te werken aan een resultaat voor de IJslanders. Door twee doelpunten van Musa, verloor IJsland jammerlijk met 2-0.

Tegen Kroatië is er nog een kleine kans om, net als op het EK twee jaar geleden, door te stoten naar de volgende ronde. De eilandbewoners moeten winnen van Kroatië, en Argentinië mag hen niet voorbijstreven op basis van doelsaldo.

Kroatië: Gebalanceerde topploeg
Kroatië staat na twee wedstrijden op zes punten en gaat daarmee aan de leiding in groep D. In de eerste wedstrijd werd Nigeria zonder al te veel moeite met 2-0 verslagen. In de tweede wedstrijd tegen Argentinië, waren de Kroaten oppermachtig.

Het snelle en fysieke spel van Modric, Rakitic, Rebic en Mandzukic was de Argentijnse verdedigers al snel te machtig. Een blunder van doelman Willy Caballero leidde de 0-1 in. Rebic aarzelde niet en volleerde het leer in het doel. Via Modric en Rakitic liep Kroatië vervolgens uit naar 0-3.

Kroatië heeft zich ontpopt tot een van de Dark Horses op dit WK. Een gelijkspel tegen IJsland is voldoende om de volgende ronde te bereiken.

IJsland – Kroatië begint dinsdag om 20:00 uur in de Rostov Arena.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *