Voorbeschouwing Frankrijk – Peru (Groep C)

Geschreven door on 20 juni 2018

Frankrijk pakte ondanks een lastige wedstrijd drie punten tegen Australië, terwijl Peru ten onder ging tegen Denemarken. De Franse ploeg kan en moet beter. Komen Les Bleus tegen Peru wel op gang?

Frankrijk: Topspelers, maar ook topteam?
Bondscoach Didier Dechamps heeft een luxeprobleem. Sterren als Antony Martial, Karim Benzema en Alexandre Lacazette werden niet opgenomen in de selectie voor het WK in Rusland, maar nog steeds stikt de Franse selectie van internationale toppers. De kwaliteit is aanwezig, maar weet Dechamps een goed team te vormen? In de wedstrijd tegen Australië overtuigde Frankrijk nog niet. Door een late treffer van Paul Pogba ging Frankrijk er alsnog met de winst vandoor. Peru zal, net als Australië, vooral leunen op een sterke verdediging. Komen Pogba en consorten op tijd in vorm?

Peru: Dreigend maar nog niet beslissend
Peru heeft de potentie om een van de verrassingen van dit WK te worden. Na een uitstekende oefencampagne met overwinningen op IJsland, Schotland en Saudi-Arabië, startte Peru het WK afgelopen zaterdag tegen Denemarken. Ondanks enkele grote kansen, waaronder een gemiste penalty, verloren de Zuid-Amerikanen met 0-1. Als Peru effectiever om weet te gaan met de kansen, kan La Blanquirroja het Frankrijk knap lastig maken.

Frankrijk – Peru begint donderdag om 17:00 uur in de Ekaterinburg Arena.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *