Voorbeschouwing Engeland – Panama (Groep G)

Geschreven door on 23 juni 2018

In groep G staat Engeland zondag tegenover Panama. The Three Lions begonnen het toernooi met een goed resultaat tegen Tunesië. Panama had het moeilijker, tegen België moesten zij drie treffers in de tweede helft incasseren, waardoor de wedstrijd met 3-0 verloren ging.

Engeland: Is football coming home?
De Engelse fans wisten niet meer waar ze het moesten zoeken na de winnende treffer van Harry Kane. De spits van Tottenham Hotspur stond in de laatste minuten van de wedstrijd wederom op de goede plek en bezorgde zijn ploeg met een rake kopbal de overwinning. Dat Engeland eerder in de wedstrijd de tweede treffer niet wist te maken, zorgde voor verbazing. Met name Raheem Sterling en Jesse Lingard kregen kansen om de score te vergroten, nadat Kane zijn eerste doelpunt al had gemaakt. Het spel van Engeland was nog niet sprankelend, maar zolang de ploeg van Southgate wint, houden de Engelsen hoop op de eerste WK-titel sinds 1966.

Panama: De grote onbekende
Voor veel voetbalfans is Panama de grote onbekende op dit WK. De enige speler die in de afgelopen dagen regelmatig het nieuws haalde is Román Torres. Met zijn 99 kilo staat hij te boek als de zwaarste speler op het WK. In de eerste wedstrijd stond Panama direct voor een lastige opgave: België. In deze wedstrijd wist de voetbaldwerg de harten van fans nog niet te stelen, de ontmoeting ging met 3-0 verloren. Kan Panama het de Engelsen moeilijk maken?

De wedstrijd tussen Engeland en Panama begint zondag om 14:00 uur in het Nizjni Novgorod Stadion.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *