Voorbeschouwing Duitsland – Zweden (Groep F)

Geschreven door on 22 juni 2018

Zaterdagavond nemen Duitsland en Zweden het tegen elkaar op in groep F. De Duitsers hebben een overwinning nodig, zij verloren in de eerste wedstrijd verrassend van Mexico. Zweden speelde ook niet best, maar sleepte wel een overwinning uit het vuur. Zuid-Korea werd met 1-0 verslagen.

Duitsland: Die Mannschaft loopt nog niet
De Duitse selectie, en in het bijzonder Ilkay Gündogan en Mesut Özil, lagen de afgelopen dagen onder vuur. Na een foto met president Erdogan, roept een deel van de Duitse bevolking om verbanning van de twee voetballers uit de selectie. Ook de Duitse voetbalmachine loopt nog niet zoals bondscoach Joachim Löw het graag ziet. Tegen Mexico werd het Duitse middenveld meerdere malen overlopen. Als de Mexicanen beter met de kansen om waren gesprongen, had de uitslag zelfs hoger kunnen uitvallen. Na de tegentreffer creëerde Duitsland voorin enkele grote kansen, maar wist niet op gelijke hoogte te komen. Tegen Zweden is een overwinning nodig om zicht te houden op de volgende ronde.

Zweden: Collectief zonder grote ster
Waar Zweden in het verleden vooral leunde op de genialiteit van Zlatan Ibrahimovic, moet de ploeg het de afgelopen 2 jaar vooral hebben van het collectief. De Zweden maken het hun tegenstanders vaak lastig door een compacte organisatie. Ook het fysieke spel wordt niet geschuwd. Geniale voetballers vinden we niet in de selectie van de Noord-Europeanen. De vraag is of het collectief van Zweden ook tegen Duitsland goed genoeg is om voor een resultaat te gaan.

Het duel tussen Duitsland en Zweden begint zaterdagavond om 20:00 uur in het Fisht Stadion. De opstellingen van Duitsland en Zweden is hier te vinden.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *