Voorbeschouwing Denemarken – Frankrijk (Groep C)

Geschreven door on 25 juni 2018

Frankrijk is na twee wedstrijden met zes punten koploper in groep C. Ook Denemarken staat er niet slecht voor. De Denen bezetten een tweede plek met vier punten.

Denemarken: Bijna in de knock-outfase
De Denen mogen tevreden zijn over hun eerste twee wedstrijden op het WK 2018. In de eerste wedstrijd tegen Peru had Denemarken het geluk aan hun zijde. Christian Cueva miste namens Peru een strafschop, waardoor beide teams zonder doelpunten het kleedlokaal opzochten. Na rust maakte Denemarken-spits Yussuf Poulsen de openingstreffer, wat ook direct de eindstand betekende. Tegen Australië openden de Denen opnieuw de score via Christian Eriksen. Mile Jedinak verzorgde vanaf de strafschopstip de 1-1 namens Australië. Denemarken heeft aan een gelijkspel genoeg om de volgende ronde te bereiken, maar de vraag is of Frankrijk hieraan meewerkt.

Frankrijk: Moeizame groepsfase
Les Bleus draaien nog niet op volle toeren. Met topspelers als Griezmann, Mbappe, Pogba en Kanté in de ploeg mag meer verwacht worden dan twee krappe overwinningen op Australië en Peru. Toch zal bondscoach Didier Deschamps in de wedstrijd tegen Denemarken gaan rouleren. De verwachting is dat Griezmann en Mbappe rust krijgen, zodat zij fit zijn voor de wedstrijden in de knock-outfase. Frankrijk hoeft niet te klagen, want met Dembélé en Giroud staan twee uitstekende vervangers klaar.

Denemarken – Frankrijk begint dinsdag om 16:00 uur in het Luzhniki Stadion. Bekijk hier de opstellingen van Denemarken en Frankrijk.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *