Voorbeschouwing Denemarken – Australië (Groep C)

Geschreven door on 20 juni 2018
denemarken wk 2018 groep e

Donderdag om 14:00 uur staat Denemarken tegenover Australië in groep C van het WK 2018. De Denen begonnen hun toernooi met een overwinning op het stugge Peru, terwijl Australië lang stand wist te houden tegen Frankrijk. Wie pakt de punten in deze voor beide teams belangrijke wedstrijd?

Denemarken: Ploeg met individuele kwaliteiten
Denemarken speelde afgelopen zaterdag haar eerste wedstrijd op het WK. De ploeg van bondscoach Åge Hareide kwam tegen Peru nauwelijks in de problemen, maar het spel was nog niet erg sprankelend. RB Leipzig-aanvaller Yussuf Poulsen werd weggestuurd door Christian Eriksen, aarzelde niet en schoot de beslissende 0-1 binnen. Tegen Australië zal Denemarken minder ruimte krijgen, weet Eriksen opnieuw een opening te vinden?

Australië: The Socceroos op jacht naar eerste punten
Voor Australië stond in de eerste groepswedstrijd direct de moeilijkste tegenstander te wachten. Bert van Marwijk en zijn ploeg stonden afgelopen zaterdag tegenover de sterren van Frankrijk. Australië liet zien meer te zijn dan een ploeg met een strakke verdedigende organisatie. Voetballend kwam het land er meerdere malen verrassend goed uit. De videoscheidsrechter speelde een hoofdrol in de wedstrijd. Na het bekijken van beelden, kreeg zowel Frankrijk als Australië een strafschop toegekend. De late treffer van Paul Pogba zorgde ervoor dat Australië nog steeds met lege handen staat. Weten Bert van Marwijk en Mark van Bommel een strijdplan te verzinnen tegen de Denen?

De aftrap in de Samara Arena is donderdag om 14:00 uur.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *