Voorbeschouwing Colombia – Engeland (Achtste finale)

Geschreven door on 3 juli 2018

Engeland – Colombia is op voorhand een heerlijk affiche in de achtste finales van het WK 2018. Beide ploegen beschikken over creatieve spelers en scorend vermogen. Is Colombia de eerste echte test voor de Engelsen?

Colombia: Is James fit?
Colombia is een van de meest aantrekkelijke ploegen op het WK. Het team van José Pékerman kan heerlijk voetballen, maar dit valt of staat wel bij de aanwezigheid van James Rodriguez. In de eerste groepswedstrijd tegen Japan verloor Colombia met 1-2. De Zuid-Amerikanen moesten al vanaf de derde minuut met tien man door en Rodriguez ontbrak wegens een blessure. In de tweede wedstrijd was de sterspeler terug in de ploeg, wat resulteerde in een 3-0-overwinning op Polen. In de laatste groepswedstrijd tegen Senegal moest James zich opnieuw laten vervangen na een half uur te hebben gespeeld. Een stukje creativiteit verliet het veld, wat resulteerde in een krappe 1-0-overwinning.

Colombia is door naar de achtste finale, waar Engeland wacht. Heel het land en voetballiefhebbers wereldwijd zullen hun hoop hebben gevestigd op de terugkeer van Rodriguez in de basis.

Engeland: Onder leiding van Captain Kane naar de finale?
Met zes punten uit drie wedstrijden ging Engeland als nummer twee van groep G door naar de achtste finale. In de eerste wedstrijd werd op de valreep de overwinning binnengesleept door de ploeg van bondscoach Southgate. De tweede wedstrijd, tegen Panama, verliep soepeler. Na ruim een uur spelen, hadden de Engelsen al zes doelpunten gemaakt. Panama scoorde een kwartier voor tijd nog een eretreffer.

In de laatste wedstrijd tegen België gaf Southgate zijn wissels een kans. De wedstrijd hoefde niet gewonnen te worden, zodat de ‘sterke’ helft van het toernooischema ontlopen werd. De andere kant van de medaille is echter de wedstrijd tegen Colombia. Wanneer Engeland deze wedstrijd weet door te komen ligt de weg naar de finale redelijk open. Kan captain Harry Kane (5 doelpunten) zijn ploeg opnieuw inspireren?

Colombia – Engeland begint dinsdag om 20:00 uur in het Spartakstadion.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *