Voorbeschouwing Bulgarije Nederland

Geschreven door on 24 maart 2017

Bulgarije – Nederland WK 2018 Kwalificatie voorbeschouwing

Zaterdag 25 maart speelt het Nederlands elftal alweer haar vijfde kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018 in Rusland. Met zeven punten uit vier duels is de wedstrijd Bulgarije – Nederland van groot belang.

Na de winsten op Luxemburg en Wit-Rusland, het gelijkspel tegen Zweden en de verliespartij tegen Frankrijk, is de wedstrijd in het Vasil Levski Stadion tegen Bulgarije van groot belang. Om voorlopig de tweede plek in groep A te behouden zal er gewonnen moeten worden van de Bulgaren.

Luxeprobleem

Voor het eerst sinds lange tijd verkeren meerdere selectieleden van het Nederlands elftal in topvorm. Bas Dost scoort aan de lopende band voor Sporting, Kevin Strootman is in goede vorm bij Roma, Arjen Robben toont zijn klasse bij Bayern, Georginio Wijnaldum is basisklant bij Liverpool, Wesley Hoedt en Stefan de Vrij zijn al weken een betrouwbaar duo achterin bij Lazio en ook Memphis Depay lijkt zijn oude vorm terug te vinden na zijn transfer naar Olympique Lyon.

Ook vanuit de vaderlandse competitie zijn er uitblinkers aanwezig. Tonny Vilhena en Jens Toornstra nemen wekelijks Feyenoord bij de hand en Davy Klaassen is nog altijd belangrijk voor Ajax. Enkele spelers maken tegen Bulgarije mogelijk hun debuut. De piepjonge Matthijs de Ligt maakt voor het eerst deel uit van de selectie, terwijl ook Wesley Hoedt zijn debuut in Oranje kan maken.

Spitspositie

UPDATE 24 maart: Vincent Janssen is ziek afgehaakt en reist niet met de selectie mee naar Bulgarije. Blind heeft Luuk de Jong als vervanger opgeroepen.

Wie er tegen de Bulgaren de spitspositie gaat invullen is nog niet bekend. Bas Dost heeft met 24 doelpunten in 23 competitiewedstrijden een uitstekend seizoen, maar Danny Blind lijkt een lichte voorkeur te hebben voor Vincent Janssen. Blind heeft in het verleden meerdere malen aangegeven dat hij Dost liever als ‘breekijzer’ gebruikt. Echter wordt het afwachten of Blind in de interlands tegen Bulgarije en Italië om de bonkige spits van Sporting heen kan.

Zaterdag om 20:45 wordt er afgetrapt in Sofia.

Over Arne

Ik volg het mondiale voetbal op de voet en doe daar via deze website over het WK 2018 verslag van.

Een reactie

    Reageer op dit artikel

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *