Voorbeschouwing Brazilië – Mexico (Achtste finale)

Geschreven door on 2 juli 2018

Maandagmiddag staat Brazilië tegenover Mexico. De Brazilianen wisten de groepsfase als winnaar af te sluiten, terwijl de Mexicanen met de hakken over de sloot de knock-outfase bereikten. Beide ploegen kunnen heerlijk voetballen, wie gaat door naar de kwartfinale?

Brazilië: Tijd voor progressie

De Brazilianen mogen met zeven punten uit drie poulewedstrijden tevreden zijn over de eerste fase van het toernooi. Tegen Zwitserland speelden de Goddelijke Kanaries met 1-1 gelijk. Tegen Costa Rica had de ploeg van Tite tot in de blessuretijd nodig om het openingsdoelpunt te maken, Neymar en Coutinho redden de Zuid-Amerikanen. De wedstrijd tegen Servië verliep beter voor de titelfavoriet. Via Paulinho en Thiago Silva werd de eindstand vrij gemakkelijk op 0-2 bepaald.

De Brazilianen lieten in de groepsfase nog niet hun beste spel zien. Mexico is een tegenstander van een ander kaliber. Neymar en Coutinho zullen hun ploeg opnieuw bij de hand moeten nemen om de kwartfinale te bereiken.

Mexico: Met de hakken over de sloot

De Mexicanen zaten na de eerste twee wedstrijden op rozen. Duitsland werd verrassend met 0-1 verslagen, en in de tweede wedstrijd zette de ploeg van Juan Osorio Zuid-Korea met 1-2 opzij.

Zes punten uit twee wedstrijden is een uitstekende start van het toernooi, dachten ook de Mexicanen. In de laatste groepswedstrijd, tegen Zweden, leek het alsnog bijna fout te gaan. De Noord-Europeanen troefde Mexico vanaf het begin op felheid af en dat resulteerde vlak na rust in de 0-1 voor Zweden. Toen de 0-2 en de 0-3 viel, leek de knock-outfase plots ver weg voor het zo goed gestarte Mexico. Door het verlies van regerend wereldkampioen Duitsland tegen Zuid-Korea, mag El Tri zich alsnog opmaken voor de knock-outfase, waar Brazilië de tegenstander is in de achtste finale.

Brazilië – Mexico begint maandag om 16:00 uur in de Samara Arena. Bekijk hier de opstellingen van Brazilië en Mexico.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *