Voorbeschouwing Brazilië – Costa Rica (Groep E)

Geschreven door on 21 juni 2018

Brazilië gaat op jacht naar hun eerste overwinning op het WK 2018. De Zuid-Amerikanen gelden als een van de topfavorieten, maar treffen in Costa Rica geen gemakkelijke tegenstander. De Costa Ricanen verloren in hun eerste wedstrijd nipt van Servië.

Brazilië: Topfavoriet snakt naar zege
De Brazilianen begonnen het toernooi als de absolute favoriet voor de wereldtitel. Met een fitte Neymar in de basis, was Zwitserland de eerste tegenstander die verslagen moest worden. De wedstrijd verliep echter niet zoals het voetbalgekke Brazilië had gehoopt. In de 20e minuut kwamen de Goddelijke Kanaries nog wel op voorsprong na een schitterend afstandsschot van Philippe Coutinho, maar een tegentreffer volgde snel. Steven Zuber zette de 1-1 op het scorebord en bepaalde daarmee de eindstand. Tegen Costa Rica zal Brazilië moeten winnen, om een onnodig spannende groepsfase te voorkomen.

Costa Rica: Slechte start
Costa Rica was vier jaar geleden op het WK in Brazilië nog een van de verrassingen, maar aan de editie van 2018 is de ploeg van Óscar Ramírez ronduit slecht begonnen. Afgelopen zondag stond Costa Rica tegenover Servië. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Aleksandar Kolarov. De vrije trap van de AS Roma-verdediger was keeper Keylor Navas te machtig. Tegen Brazilië zal Costa Rica vooral leunen op een sterke verdediging, en hopen op een snelle uitbraak.

De aftrap van Brazilië – Costa Rica is vrijdag om 14:00 uur in het Sint-Petersburg Stadion. Bekijk hier de opstellingen van beide elftallen.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *