Voorbeschouwing Brazilië – België (Kwartfinale)

Geschreven door on 6 juli 2018

Vrijdagavond staat een absolute kraker op het programma in de tweede kwartfinale van het WK. Titelfavorieten België en Brazilië nemen het om 20:00 uur tegen elkaar op.

Brazilië: Effectiviteit gewenst
Brazilië verloor nog geen wedstrijd op dit WK, maar overtuigen deed de ploeg van bondscoach Tite nog niet. De Brazilianen begonnen het WK teleurstellend met een 1-1-gelijkspel tegen Zwitserland, maar vervolgens wisten de Zuid-Amerikanen drie keer te winnen.

Het middenveld van Brazilië bezit genoeg kwaliteit, maar de voorhoede weet dit nog niet altijd om te zetten in een doelpunt. Met name Gabriel Jesus heeft zijn topvorm nog niet bereikt. De kans bestaat dan ook dat Roberto Firmino tegen België de kans krijgt op een basisplaats.

België: Op weg naar de finale?
De Rode Duivels staan in de kwartfinale van het WK. De ploeg van Roberto Martinez speelde een ijzersterke groepsfase. Tegen Panama won België met 3-0. Tunesië werd met 5-2 verslagen en Engeland moest er met 1-0 ook aan geloven.

Tegen Japan kwam België met de schrik vrij. Tot tien minuten na rust stonden de Belgen met 2-0 achter. De ingevallen Marouane Fellaini en Nacer Chadli zorgden met doelpunten voor de overwinning.
In de groepfase was de Belgische defensie nog wel eens te betrappen op een foutje. Tegen Brazilië kan de verdediging zich geen fouten permitteren, Neymar, Coutinho en ook Willian zullen dit direct afstraffen.

Brazilië – België begint vanavond om 20:00 uur in de Kazan Arena.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *