Voorbeschouwing België – Tunesië (Groep G)

Geschreven door on 22 juni 2018
overzicht oefeninterlands belgie selectiefoto rode duivels

De Rode Duivels zijn het WK uitstekend begonnen met een 3-0 zege op Panama. Tunesië zag in de blessuretijd een punt uit handen glippen na de winnende treffer van Engeland-spits Harry Kane. Zaterdag staat voor beide ploegen het tweede duel op het programma.

België: Topspelers raken in vorm
Tegen Panama hadden de Belgen even de tijd nodig om tot scoren te komen. Vroeg in de tweede helft zorgde Dries Mertens met een prachtige volley voor de 1-0. Manchester United-spits Romelu Lukaku zorgde er vervolgens met twee treffers voor dat de Belgische zege niet meer in gevaar zou komen. Kevin de Bruyne eiste ook een hoofdrol op. Met zijn wonderschone pass, met de buitenkant van de voet, legde hij de bal panklaar voor Lukaku. Kunnen de Belgische kanonnen zich tegen Tunesië opnieuw laten zien?

Tunesië: Schade beperken
In de wedstrijd tegen Engeland was de verdediging van Tunesië in de eerste helft zo lek als een mandje. De ploeg van Nabil Maâloul mocht dan ook van geluk spreken dat zij met 1-1 de rust in gingen. In de tweede helft was de verdedigende organisatie beter op orde, maar toch wist Harry Kane in de 92e minuut de winnende treffer binnen te koppen. Tegen België moet Tunesië vanaf het begin scherp zijn, om een ruime nederlaag te voorkomen.

De wedstrijd in het Spartak Stadion begint zaterdag om 14:00 uur.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *