Voorbeschouwing België – Japan (Achtste finale)

Geschreven door on 2 juli 2018

België staat maandagavond in de achtste finale tegenover Japan. België groeit langzaam in het toernooi, terwijl Japan een van de verrassend sterke ploegen is op het WK 2018. Wie bereikt de kwartfinale?

België: Volle score
Al na twee wedstrijden waren de Belgen verzekerd van een plekje in de volgende ronde. Na simpele overwinningen op Panama (3-0) en Tunesië (5-2), was een resultaat tegen Engeland niet meer nodig. Toch waren de belangen groot tijdens de laatste groepswedstrijd. De winnaar van het duel zou als eerste in de groep eindigen, met een moeilijke knock-outfase in het verschiet. Bondscoach Martinez gaf enkele reservespelers een kans tegen de Engelsen. Adnan Januzaj maakte dankbaar gebruik van zijn basisplaats, met een subtiel schot schilderde hij de bal in de verre kruising. Als gevolg van de overwinning op Engeland, bevindt België zich in de lastige helft van het toernooischema. Een mogelijke tegenstander in de kwartfinale is Brazilië.

Japan: Knappe prestatie
Japan heeft zich knap weten te plaatsen voor de achtste finales van het WK 2018. In de eerste wedstrijd trad het team van bondscoach Nishino aan tegen Colombia. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Zuid-Amerikanen met tien man te staan, na een rode kaart van Carlos Sanchez. Japan wist de wedstrijd knap met 2-1 te winnen. In de tweede wedstrijd speelde Japan met 2-2 gelijk tegen Senegal, waardoor in de laatste wedstrijd een punt voldoende was om de knock-outfase te bereiken. De Japanners wisten niet te winnen, maar op basis van het fair play-klassement, waar gekeken wordt naar het aantal kaarten, plaatste Japan zich voor de volgende ronde. Japan heeft een snelle, energieke ploeg. Kunnen zij het de Belgen lastig maken?

België – Japan begint maandag om 20:00 uur in de Rostov Arena. Bekijk hier de opstellingen van België en Japan.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *