Voorbeschouwing Argentinië – Kroatië (Groep D)

Geschreven door on 20 juni 2018

Donderdagavond staat er een heerlijke WK-wedstrijd op het programma. Argentinië neemt het om 20:00 uur op tegen Kroatië. De Argentijnen begonnen enigszins teleurstellend aan het WK en kwamen niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen IJsland. Kroatië wist wel direct een overwinning te boeken: Nigeria werd met 2-0 verslagen.

Argentinië: Het WK van Messi?
Het WK 2018 moet het WK van Lionel Messi worden, dat is de gedachte die leeft in Argentinië. In de eerste wedstrijd, waar IJsland de tegenstander was, liet Messi echter na om direct belangrijk te zijn. In de 64e minuut had de superster van FC Barcelona zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten, maar hij miste vanaf de strafschopstip. Ondanks de topkwaliteit die bij de Argentijnen voorin rondloopt, wisten de eilandbewoners de schade beperkt te houden, en zelfs een punt te pakken. Kroatië zal vaker de aanval zoeken, waardoor er meer ruimte ontstaat in de defensie, kan Argentinië hiervan profiteren?

Kroatië: Randzaken domineren selectie
Kroatië begon beter aan het toernooi in Rusland. Nigeria werd met 2-0 verslagen. De Kroaten kwamen op voorsprong na een eigen doelpunt van de Nigeriaan Etebo, waarna Luka Modric de wedstrijd vanaf de strafschopstip besliste. Het goede gevoel van de overwinning maakte snel plaats voor een rel in de Kroatische selectie.

AC Milan-spits Nikola Kalinic weigerde in de laatste minuten van de wedstrijd in te vallen, wat bij bondscoach Dalic in het verkeerde keelgat schoot. De keuzeheer besloot Kalinic per direct naar huis te sturen. In de voorbereiding op de wedstrijd tegen Argentinië ging het in de media nergens anders over dan de geweigerde invalbeurt. Kroatië heeft ook zonder Kalinic nog genoeg klasse in de ploeg om het Argentinië moeilijk te maken. Spelers als Modric, Mandzukic en Perisic zijn gewoon van de partij.

De aftrap in het Nizjni Novgorod Stadion is donderdag om 20:00 uur.

Over Bram van Beek

Redacteur WK2018rusland.nl - Ajax Media - Sport & Media - Tekstschrijver - bram_vanbeek@hotmail.com

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *