Speelstad Sint Petersburg

Sint Petersburg

Sint Petersburg is, na Moskou, de tweede stad van Rusland. Het is een enorme metropool met meer dan 5 miljoen inwoners, gelegen aan de Finse Golf in het noordwesten van Rusland. Sint Petersburg is de vroegere hoofdstad van Rusland en dat is nog steeds aan veel dingen terug te zien. Sint Petersburg is aangewezen als 1 van de elf speelsteden van het WK 2018 in Rusland.

Door de vele fraaie 18e en 19e -eeuwse gebouwen, de grachten, paleizen en grote parken is de stad zeer geliefd bij toeristen. Voor het lekkere weer hoef je echter niet naar Sint Petersburg: de zomers zijn nat en koel, met maximum temperaturen rond de 22 graden.

sint petersburg speelstad wk 2018 rusland
Paleisplein in Sint Petersburg

Bezienswaardigheden in Sint Petersburg

Als je een cultuurliefhebber bent, kun je in Sint Petersburg wel je hart ophalen. De stad heeft zo´n 120 musea, waarvan de Hermitage en het Russisch Museum de bekendste zijn. Daarnaast vind je in de stad ook meer dan 50 theaters. Maar ook als je van uitgaan houdt, ben je in Sint Petersburg op de juiste plek. Het staat bekend om de vele hippe clubs en het aanbod aan restaurants, bars en cafés is enorm.

Krestovsky Stadion als WK stadion

In Sint Petersburg worden tijdens het Wereldkampioenschap maar liefst 7 wedstrijden gespeeld. Decor daarvoor is het Krestovsky Stadion, ook wel Zenit Stadion genoemd. Het is een nieuw stadion dat in gebruik genomen zal worden tijdens de Confederations Cup, die in 2017 door Rusland wordt georganiseerd. Het krijgt een totale capaciteit van ruim 68.000 plaatsen. Na het WK zal Zenit Sint Petersburg, de oude club van Dick Advocaat, er zijn thuiswedstrijden gaan spelen.

Krestovsky Stadion sint petersburg
Het Krestovsky Stadion in Sint petersburg – Foto By Igor3188 (Own work) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Je kunt er vier poulewedstrijden, waaronder één van gastland Rusland, bijwonen. Later in het toernooi kun je er nog terecht voor een achtste finale, een halve finale en de strijd om plaats drie. Het wordt een futuristisch bouwwerk van maar liefst 56 meter hoog met een schuifdak en een verrijdbare grasmat, wat het buitengewoon multifunctioneel maakt.