Speelstad Moskou

Speelstad Moskou

Moskou is de thuisbasis van 11 miljoen inwoners en telt 130 verschillende nationaliteiten. De dynamische stad heeft drie internationale vliegvelden en heeft het op één na drukste metrosysteem ter wereld.

De stad is gezegend met een prachtige architectuur en kent vele culturele bezienswaardigheden. Aanraders zijn onder meer het Bolshoi Theater, het Kremlin, het Rode Plein, de Pokrovkathedraal (ook wel Basiliuskathedraal genoemd), het Pushkin Fine Arts Museum en bijvoorbeeld de Tretjakovgalerij.

Twee WK Stadions in Moskou

Het Luzhniki Stadion is aangewezen als het stadion waar de finale van het WK 2018 gespeeld gaat worden. Dit stadion is gelegen in het midden van het Olympische complex in Moskou. Dit stadion is het hart van het WK 2018. De openingswedstrijd, een halve finale en dé finale van het WK 2018 zal hier plaatsvinden.

Luzhniki Stadion wk 2018
Luzhniki Stadion

Het Luzhniki sportcomplex strekt zich uit langs de rivier de Moskou en ligt tegenover het prachtige Vorob’evy Hills Natural Park. De capaciteit van het Luzhniki Stadion zal liggen rond de 90.000.

Het andere stadion is de Otkrytie Arena, een kleiner stadion en thuishaven van voetbalclub Spartak Moskou. Het Russische elftal speelt ook geregeld in dit stadion. De capaciteit van de Otkrytie Arena is 44.929.

otkrytie arena wk 2018
Otkrytie Arena

 

Lees hier alles over de speelsteden van het WK 2018 in Rusland

Plaats een reactie