Shirt Nederlands elftal 2017 / 2018

Geschreven door on 21 maart 2016

Shirt Nederlands elftal

Nederland is Oranje. Zo ook het tenue, althans het thuistenue van het Nederlands Elftal. De KNVB en shirtsponsor Nike hebben het nieuwe shirt van het Nederlands Elftal bekend gemaakt. In deze shirts gaat Oranje de kwalificaties voor het WK 2018 spelen.

Thuisshirt Nederlands Elftal

shirt nederlands elftal 2017 2018
Het thuisshirt blijft uiteraard in de enige echte kleur die bij Nederland hoort: oranje. Op de kraag zijn er blauwe accenten en ook het KNVB-logo en de strepen die aan de zijkant zitten zijn in het blauw. In het mouwboord staat ‘oranje’ en op het andere mouwboord staat ‘leeuwen’. Uiteraard moet ook de naam van het land in het tenue staan, en op de achterkant van de kraag staat er ‘Nederland’. Op borsthoogte staat er een verwijzing naar de KNVB. Er staat een leeuw met een kroon, die ook eerder al werd gebruikt. De broek past perfect bij het shirt dankzij dezelfde kleuren: oranje met blauw. De sokken zijn blauw en hebben een oranje detail.

Uitshirt Nederlands Elftal

uitshirt nederlands elftal 2017 2018
Het uittenue is geheel blauw, maar wel in twee gradaties. Dit tenue zal als eerst worden gedragen op 29 maart 2016, tijdens de wedstrijd in Londen. Het tenue is gecombineerd met Aeroswift Innovation waardoor een tenue maar liefst 17% lichter is en er 50% meer stretch in zit. Bij voetbal wordt er natuurlijk een heleboel gezweet, dus het is belangrijk dat zweet snel opgenomen wordt en een tenue snel droogt. Ook dat is het geval.
uitshirt nederlands elftal 2017 2018 detail

Eerste wedstrijd in het nieuwe tenue

De eerste wedstrijd die gespeeld zal worden in het nieuwe tenue, is de wedstrijd tegen Frankrijk op 25 maart 2016. Het tenue zal gedragen worden tijdens de kwalificatiewedstrijden die gespeeld worden voor het wereldkampioenschap in 2018, dat gehouden wordt in Rusland.

Duurzaam shirt

Daarbij komt ook nog eens dat de shirts duurzaam zijn. Er wordt gebruik gemaakt van gerecycled polyester dat net zo goed is als nieuw polyester, maar minder belastend is voor het milieu. Er is gebruik gemaakt van ongeveer 18 gerecyclede plastic flessen voor ieder tenue, dat bestaat uit een shirt, broek en natuurlijk de sokken. Het is dus niet alleen een mooi tenue, maar ook nog eens niet belastend voor het milieu.

Bestellen kan via onze partner VoetbalShop.nl

Over Arne

Ik volg het mondiale voetbal op de voet en doe daar via deze website over het WK 2018 verslag van.

Een reactie

    Reageer op dit artikel

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *