Samara speelstad

Samara

Samara ligt in het zuidwesten van Rusland, ongeveer 1000 kilometer ten oosten van Moskou, vlak bij de grens met Kazachstan. De stad is bijzonder fraai gelegen op het punt waar de rivieren Samara en Wolga samenkomen. Samara heeft ruim een miljoen inwoners. Daarmee is het de zesde stad van Rusland.

Het is een echte industriestad en staat vooral bekend om de ruimtevaartindustrie. Zo worden er bijvoorbeeld de Sojoezraketten ontwikkeld, waarmee astronauten al sinds vele jaren naar het ISS ruimtestation vliegen. Het klimaat is er zeer aangenaam. In de zomer kun je genieten van temperaturen van rond de 26 graden en er valt niet heel veel neerslag.

Bezienswaardigheden in Samara

Je kunt in Samara verschillende musea vinden, evenals theaters en een circus. Maar de belangrijkste toeristische trekpleister vind je aan de rand van de stad: een liefst vijf kilometer lange wandelpromenade langs de prachtige oever van de rivier de Wolga.

Tijdens het WK voetbal in Rusland zal dit een plek zijn waar veel supporters samenkomen voor en na de wedstrijden. Een andere interessante bezienswaardigheid is de bunker van Stalin uit de Tweede Wereldoorlog, toen de Russische regering tijdelijk in Samara zetelde. Hierin is tegenwoordig een museum gevestigd.

Cosmos Arena

Het stadion waar tijdens het WK van 2018 gespeeld zal gaan worden, wordt op dit moment gebouwd. De Cosmos Arena zal zijn naam eer aan doen, want het wordt een eerbetoon aan de ruimtevaart traditie van Samara. Het zal eruit gaan zien als een enorme, 60 meter hoge glazen koepel, die ’s avonds fel verlicht zal afsteken tegen de hemel.

samara stadion cosmos arena wk 2018

Copyright FIFA – LOC

Het stadion zal een capaciteit krijgen van 45.000 zitplaatsen en gaat naar schatting 320 miljoen euro kosten. Na het WK 2018 zal FC Krylia Sovetov Samara er zijn competitiewedstrijden af gaan werken. In het stadion zullen vier groepswedstrijden worden gespeeld, waaronder één duel van het gastland. Ook zullen er een achtste finale en een kwartfinale gespeeld worden.