Rusland schakelt Spanje uit

Geschreven door on 1 juli 2018
rusland naar kwartfinale wk 2018

Gastland Rusland heeft Spanje op het WK 2018 uitgeschakeld. Na 120 minuten voetbal stond het 1-1 en moesten strafschoppen gaan bepalen wie er naar de kwartfinales mag. Rusland nam de strafschoppen beter en zorgde daarmee voor een daverende sensatie.

Rusland gaat het in de kwartfinales van het WK 2018 opnemen tegen de winnaar van Kroatië en Denemarken.

Defensief Rusland

Rusland speelde vrij defensief maar moest al vrij snel een treffer incasseren, al was het een eigen doelpunt. Een schot van Ramos ging via Ignasjevitsj in eigen doel. Daarna was Spanje beter, maar deed het niets met het overwicht. Rusland kreeg ook niet echt kansen maar dankzij een domme handsbal van Piqué kon Dzjoeba de gegeven penalty benutten en Rusland op 1-1 zetten.

Strafschoppenserie
Verder gebeurde er niet bijster veel meer en ook in de verlenging kon Spanje niet door de verdediging van Rusland heen komen. Dus werd de wedstrijd beslist op strafschoppen. Doelman Akinfejev ontpopte zich tot Russische held door de penals van Koke en Aspas tegen te houden. Rusland won de penaltyserie met 4-3 en mag nu gaan kijken naar de volgende wedstrijd, tegen de winnaar van Kroatië-Denemarken.

Over Arne

Ik volg het mondiale voetbal op de voet en doe daar via deze website over het WK 2018 verslag van.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *