Nederland Italië Oefeninterland voorbeschouwing

Geschreven door on 27 maart 2017

Nederland – Italië Oefeninterland voorbeschouwing

Terwijl het nieuws dat Danny Blind en de KNVB hun samenwerking hebben beëindigd nog aan het bezinken is, speelt het Nederlands Elftal dinsdagavond gewoon tegen Italië. Fred Grim neemt voor deze wedstrijd de honneurs waar. In de komende maanden zal de KNVB op zoek gaan naar een geschikte opvolger voor de 55-jarige Zeeuw.

De manier waarop het Nederlands Elftal zaterdag verloor van Bulgarije(2-0) mag gerust ontluisterend genoemd worden. In de media werd Danny Blind als grote verantwoordelijke genoemd voor de nederlaag tegen de Bulgaren. Matthijs de Ligt had volgens meerdere analisten nooit zomaar voor de leeuwen gegooid mogen worden. In een wedstrijd waar de drie punten gepakt moesten worden, zakte de jongeling volledig door de mand.

Niveau dragende spelers

Waar jongelingen als Matthijs de Ligt niet naar behoren presteerden tegen Bulgarije, waren het ook vooral de dragende spelers die door het ijs zakte. Jeroen Zoet zag er bij beide doelpunten niet goed uit, en ook Daley Blind gaf zijn directe tegenstander te veel ruimte. Op het middenveld wist Kevin Strootman de bal niet in de voeten van zijn medespelers te krijgen, en in de aanval was er weinig creativiteit te vinden bij Klaassen, Promes, Wijnaldum en Sneijder. Bas Dost, de laatste maanden uitstekend in vorm, kreeg niet de gewenste ballen van zijn medespelers.

La Squadra Azzurra in vorm

Waar Oranje de laatste maanden tegenslag na tegenslag kent, is het Italiaanse team onder leiding van Giampiero Ventura bezig aan een frisse start. Italiaanse talenten uit de Serie A behoren steeds vaker tot de selectie en spelen zelfs een beslissende rol. Vrijdagavond zette de Zuid-Europeanen Albanië redelijk eenvoudig aan de kant(2-0). In de aanval bij de Italianen vinden we twee mannen in topvorm. Andrea Belotti(22 doelpunten) en Ciro Immobile(17 doelpunten) scoren aan de lopende band in de Serie A. De verdediging van het Nederlands Elftal zal zich dinsdagavond moeten herpakken, want over het algemeen hebben Italianen niet veel kansen nodig.

De aftrap van Nederland Italië in de Amsterdam Arena is dinsdag om 20:45 uur.

Over Arne

Ik volg het mondiale voetbal op de voet en doe daar via deze website over het WK 2018 verslag van.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *