Nederland Griekenland 1 september 2016

Geschreven door on 31 augustus 2016

Oefeninterland Nederland Griekenland 1 september 2016

Donderdag 1 september 2016 treedt het Nederlands elftal aan tegen Griekenland. Deze oefeninterland staat in het teken van de voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018 in Rusland. Op 6 september speelt Oranje haar eerste WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Zweden. Om met een goed gevoel aan de kwalificatiecyclus te beginnen zal er in het Philips Stadion gewonnen moeten worden van de Grieken.

Wedstrijd:Nederland - Griekenland
Type:Oefenwedstrijd
Wanneer:1 september 2016 om 20.45 uur
Waar:Eindhoven
Stadion:Philips Stadion
Capaciteit:35.000
Tickets:Bestel hier kaarten

Onrust binnen KNVB verstoort voorbereiding

Waar Danny Blind bezig is met het opbouwen van een nieuw elftal, wordt het nieuws de laatste dagen gedomineerd door de chaos binnen de KNVB. Op 15 augustus wordt bekend dat Dick Advocaat vertrekt bij het Nederlands elftal. De assistent van Danny Blind gaat aan de slag als hoofdcoach bij het Turkse Fenerbahçe. Danny Blind laat weten ”verbaasd en teleurgesteld” te zijn.

Ook Marco van Basten vertrekt

nederland-griekenland 1 septemberOp 21 augustus verschijnt Ruud Gullit als mogelijke opvolger van Advocaat in de media. Gesprekken tussen technisch directeur van de KNVB, Hans van Breukelen, en Ruud Gullit lopen op niets uit. Ondertussen heeft directeur betaald voetbal Bert van Oostveen zijn vertrek aangekondigd.

Op 30 augustus wordt bekend dat ook Marco van Basten vertrekt als assistent-bondscoach. De voormalig topspits gaat een functie binnen de FIFA bekleden. Teammanager Hans Jorritsma moet gedwongen vertrekken bij de KNVB. Bondscoach Danny Blind en de gehele selectie ondertekenen een brief waarin staat dat zij Jorritsma willen behouden. De KNVB heeft hier tot op heden geen gehoor aan gegeven.

Door al deze randzaken is de druk op Danny Blind nog groter voor de wedstrijden tegen Griekenland en Zweden. De vraag is of de staf en de spelers beïnvloed zijn door alles wat er speelt binnen de bond.

Nederland versus Griekenland

Nederland en Griekenland speelden acht keer eerder tegen elkaar. Nederland wist zeven keer te winnen en er werd één keer gelijk gespeeld. De laatste keer dat het Nederlands elftal tegenover Griekenland stond was in 2004. Nederland won deze wedstrijd met 4-0.

In de selectie van het Nederlands elftal hebben verschillende veranderingen plaatsgevonden. Keeper Maarten Stekelenburg is opnieuw geselecteerd voor Oranje. De sluitpost liet de laatste weken bij Everton zien dat hij in topvorm verkeert. Middenvelder Jorrit Hendrix debuteert in de selectie van het Nederlands elftal. Opvallende afwezigen zijn Memphis Depay, Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie.

Griekenland bij België in de kwalificatiegroep

Ook Griekenland bereidt zich voor op belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden. De ploeg van bondscoach Michael Skibbe krijgt in de poule te maken met België, Bosnië-Herzegovina, Cyprus, Estland en Gibraltar. Evenals Nederland zit ook Griekenland in een overgangsfase. Veel grote Griekse spelers zijn aan het einde gekomen van hun carrière bij het nationaal elftal. De nieuwe lichting Griekse spelers zal het land naar het WK moeten loodsen. Bekende namen bij de Grieken zijn onder andere verdedigers Papadopoulos en Torosidis en Benfica-aanvaller Kostas Mitroglou.

Over Arne

Ik volg het mondiale voetbal op de voet en doe daar via deze website over het WK 2018 verslag van.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *