Marvin Zeegelaar bij selectie Nederlands Elftal

Geschreven door on 4 november 2016

Bondscoach Danny Blind heeft vanmiddag de definitieve selectie van het Nederlands Elftal bekend gemaakt voor de wedstrijden tegen België en Luxemburg. De meest opvallende naam binnen deze selectie is Marvin Zeegelaar. Het is voor de vleugelverdediger van Sporting Lissabon de eerste keer in zijn carrière dat hij opgeroepen is voor Oranje.

De weg van Zeegelaar naar Oranje

Marvin Zeegelaar heeft al veel clubs achter zijn naam staan voor een 25 jarige voetballer. Hij werd in zijn jeugd als ‘het grote talent van Ajax’ gezien maar heeft dit bij de club nooit waar kunnen maken.

Via Excelsior en de beloften van Espanyol komt hij bij Elazigspor terecht. Daar doet hij het niet onaardig. Echter na zijn overstap naar Blackpool FC, waar hij amper speeltijd krijgt, gaat het neerwaarts met hem. Via Rio Ave (Portugal) weet hij zich weer op te werken en maakt hij weer veel speelminuten.

Sporting Lissabon

Zijn 37 wedstrijden voor Rio Ave blijven niet onopgemerkt. Hij wekt de aandacht van Sporting Lissabon trainer Jorge Jesus en afgelopen zomer tekende Marvin Zeegelaar een contract bij Sporting Clube de Portugal.

 

Hij is nu basisspeler voor Sporting Lissabon en lijkt de weg naar boven gevonden te hebben.

Hoogtepunten Marvin Zeegelaar

Over Arne

Ik volg het mondiale voetbal op de voet en doe daar via deze website over het WK 2018 verslag van.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *