Loting WK 2018

De loting voor het WK 2018

Een groot voetbaltoernooi gaat pas echt leven vanaf het moment dat de loting WK 2018 wordt verricht. Enkele maanden voor het toernooi daadwerkelijk begint worden de landen aan elkaar gekoppeld in poules. Dit gebeurt tijdens een grote show met veel bekende oud-voetballers en andere prominenten.

loting-wk-2018loting WK 2018 in Rusland (Moskou)

Ook voor het WK 2018 in Rusland zal straks geloot gaan worden wie tegen wie speelt. Er zijn vooraf een aantal zaken die je moet weten om de loting goed te kunnen volgen. Zo snap je precies wat er gebeurt als je straks zit te kijken. Tevens zullen we op wk2018rusland.nl een LIVE-blog bijhouden tijdens de WK loting.

De loting bepaalt de eerste ronde van het WK 2018

De loting wordt gedaan om de eerste ronde te bepalen. In het geval van het WK 2018 gaat het om acht poules van vier landen. Er doen namelijk 32 landen mee aan het toernooi. Door middel van het trekken van balletjes uit kommen wordt bepaald welk land in welke poule terecht komt. De vier landen spelen tegen elkaar en de beste twee gaan door. Daarna hoeft er niet meer geloot te worden. Het toernooi is namelijk doorgeloot zoals ze dat noemen. Iedereen weet al wie hij in de tweede ronde komt als hij het haalt, zo is het speelschema voor het WK 2018 ook al bekend, enkel nog niet welke landen op welke plek komen te staan.

Speelsteden WK 2018

De loting is ook belangrijk om erachter te komen in welke steden een land gaat spelen. Er zijn speelsteden door hele Rusland, waaronder de grote steden Moskou, Sotsji, Sint-Petersburg en Tomsk. Het is voor de fans handig om enkele maanden vooraf te weten waar ze heen moeten. Zo kunnen ze proberen een goede plek te bemachtigen.

De speelsteden hangen uiteraard af van de poule waarin een land terecht komt, maar ook van de volgorde van de wedstrijden die het speelt. Dit wordt tijdens de loting allemaal bepaald. Bekijk hier alle speelsteden voor het WK 2018.

Grote show

De loting wordt altijd omlijst door een grote show. In het land waar het toernooi gespeeld wordt, in dit geval Rusland, wordt een evenement georganiseerd voor alle vertegenwoordigers van de deelnemende landen. Daar zien zij veel prominenten uit de voetbalsport, maar ook andere bekende mensen, de loting verrichten.

De kans is groot dat bijvoorbeeld ijshockeyer Alexei Ovechkin zal helpen bij de loting. Hij is door Rusland aangewezen als ambassadeur van het toernooi. Net als oud-voetballer Sergei Semak. Ook internationale sterren zullen hun opwachting maken. Vaak zijn dit spelers die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis van het toernooi.

Wanneer is de loting van het WK 2018?

De loting is al vroeg. Dit is gedaan om logistieke redenen. Zo kunnen de landen tijdig alle zaken regelen die komen kijken bij het spelen van een WK. Daarom is de loting al op 1 december 2017. Dan worden in Moskou de ballen uit de kommen gehaald en is voor iedereen bekend hoe het toernooi eruit gaat zien.

Het daadwerkelijke toernooi zal zeven maanden later, halverwege juni, beginnen. De openingswedstrijd van het WK 2018 wordt gespeeld door Rusland. Zij weten als enige al dat ze in poule A zitten en doen dus niet mee met de loting.

Facebook Comments