Kan Oranje het WK 2018 nog halen?

UPDATE 10 oktober 2017: Oranje is uitgeschakeld, het Nederlands Elftal zal niet aanwezig zijn op het WK 2018.

Is het voor het Nederlands Elftal nog mogelijk om het komende WK 2018 te halen? Na het teleurstellende resultaat tegen Bulgarije uit en Frankrijk uit wordt het in ieder geval heel lastig, maar er is nog een hele kleine kans. Hieronder geven we een antwoord op de vraag óf Oranje zich nog kan plaatsen voor het WK 2018 en hóe dat dan zou kunnen.

Nederland moet met 7 doelpunten verschil winnen van Zweden. Alleen dan kan Nederland zich plaatsen voor de WK 2018 playoffs, om zo kwalificatie proberen af te dwingen.

Bekijk hier het doelsaldo en de stand van zaken in Groep A van de wk kwalificatie

17 gedachten over “Kan Oranje het WK 2018 nog halen?”

 1. Dit kunnen we wel vergeten. Lekker focussen op autocross en autosport. Eerlijker, leuker, gezelliger, voor de ECHTE man, geronk van motoren, geen mietjes gedrag op en rond de baan, puur gebikkel, ware strijd, geen criminaliteit erom heen.. Welkom in Friesland!

  Beantwoorden
 2. Mooi lijstje, maar daar klopt natuurlijk niet veel van. De resultaten tegen de nummer laatst tellen niet mee, dus als je die nu al niet meetelt, want in bijna alle groepen is die al een zekerheidje, dan ziet het het als volgt uit, er vanuit gaande dat Nederland alles wint, behalve van Frankrijk:
  nederland 4 1 3 13
  italie 3 1 0 10 6-3
  portugal 3 0 1 9 13-3
  slowakije 3 0 1 9 8-1
  ierland 2 2 0 8 4-2
  griekenland 2 2 0 8 6-2
  noord-ierland 2 1 1 7 6-2
  ijsland 2 1 1 7 6-5
  montenegro 1 1 2 4 5-6

  We moeten ons dus vooral concentreren op de groep van Montenegro, die moeten in 4 wedstrijden zeker negen punten halen. Dus nog lang niet alles is verloren!!

  Beantwoorden
 3. Positief zijn is hartstikke mooi, de realiteit is echter en ander verhaal. Het Nederlands voetbal in het algemeen is in de laatste jaren enorm teleurstellend. Natuurlijk moeten de voetballers alles geven maar MET de kwaliteiten die tegenwoordig op het veld staat, wordt ER voorals nog weinig resultaat geboekt, en dit is het enige wat de toeschouwer op prijs stelt en waar een Nederlander zich trots over kan voelen.

  Beantwoorden
 4. ik wil helemaal niet negatief zijn morgen pakken we de chimpanchese franse worstjes in het stade france dan is bulgarije aan de beurt wit rusland en zweden thuis kruigt als laatste nog rammel

  Beantwoorden

Plaats een reactie