Heerlijke wedstrijd Portugal-Spanje 3-3

Geschreven door on 15 juni 2018

De wedstrijd tussen Portugal en Spanje is vanavond na een heerlijke pot voetbal geëindigd in 3-3. Ronaldo was bij Portugal de held met een hattrick. Voor hem was dit zijn 51e (!) hattrick in zijn loopbaan.

Diego Costa legde voor Spanje de basis met twee doelpunten.

Direct spektakel

De wedstrijd begon direct met spektakel. Al in de vierde minuut werd Ronaldo gevloerd door Nacho in het strafschopgebied en maakte hijzelf vanaf de stip de 1-0.

Spanje ging niet bij de pakken neer zitten. Diego Costa liet zien de juiste keuze te zijn als spits, maakte knap tussen twee verdedigers door de 1-1. Dit leek de ruststand, maar vlak voor rust ging doelman De Gea in de fout op een houdbaar schot van Ronaldo: ruststand 2-1.

Spanje zet aan

In de tweede helft moest Spanje dus wel wat extras gaan brengen. En dat lukte: Diego Costa maakte zijn tweede en niet lang daarna kwam Spanje zelfs op voorsprong, Nacho haalde lekker uit en zette Spanje op 2-3.

Vrije trap Ronaldo

Cristiano Ronaldo maakte op een prachtige wijze uit een vrije trap de 3-3. De overtreding die daar aan vooraf ging, gemaakt door Piqué, leek vrij onnodig. Bekijk de vrije trap hieronder.

Over Arne

Ik volg het mondiale voetbal op de voet en doe daar via deze website over het WK 2018 verslag van.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *