Grote sportevenementen in 2018

Alle grote sportevenementen in 2018

In 2018 is het WK voetbal voor vele sportliefhebbers het grootste sportevenement van het jaar. Maar er zijn in 2018 meerdere grote sportevenementen die je op de voet kan volgen of zelfs naar toe kunt gaan. Hieronder een aantal mooie (sport)evenementen van 2018.

Wielrennen: Milaan-Sanremo

sportevenementen 2018Dit jaar start de 109e editie van Milaan-Sanremo. Beter bekend als ‘La Primavera’, dit is de langste voorjaarsklassieker die op het menu staat voor de renners.

Milaan-Sanremo gaat van start op zaterdag 17 maart. De wedstrijd start op de Piazza del Duomo in Milaan en gaat dan in een ‘rechte lijn’ richting het industriële hart van het Noorden van Italië, San Remo. Dit wordt ook wel de culturele badstad aan de Italiaanse Rivièra genoemd. Na de start op Piazza del Duomo passeren de renners ook nog langs voornamelijk vlakke wegen in Lombardije en Ligurië.

Tour de France 2018

De Tour de France zal ook in 2018 weer de moeite waard worden om te volgen. In 2018 wordt de Tour gereden van zaterdag 7 juli 2018 tot en met zondag 29 juli 2018. Een deel van de Tour valt tegelijk met het WK voetbal.

Voetbal: Finale van de Europa League

We zijn in 2018 al toe aan de 47e editie van de Europa League, de Europa League word georganiseerd door de UEFA. De finale word gespeeld op Parc Olympique Lyonnais in Décines-Charpieu Lyon, Frankrijk op 16 mei 2018. De winnaar van de Europa League krijgt het recht om te spelen tegen de winnaar van de Champions League 2018. Tevens kwalificeren ze zich ook voor deelname aan de Champions League van volgend voetbalseizoen.

Voetbal: Finale van de Champions League

De finale van de Champions League wordt gespeeld op zaterdag 26 mei 2018. De finale vindt dit maal plaats in Oekraïne, in het Olympisch Stadion van Kiev.

Formule 1: Race van Monaco

De F1 race in Monaco gaat door op 27 mei 2018 in het centrum van de dwergstaat Monaco. Vorig jaar was Sebastian Vetel de overduidelijke winnaar van de Grand Prix in Monaco. In zijn Ferrari rijd hij 78 rondes in een tijd van 1:44:44.340.

Dit jaar is het de 65e editie van de Grand Prix van Monaco. De race werd tot nu toe het meest gewonnen door Ayrton Senna, hij heeft hier maar liefst zes keer gewonnen (in 1987 en van 1989 tot 1993). Met enkele bekende namen zoals: Rosberg, Vettel, Button, Hamilton, Alonso en Räikkönen belooft het een heus spektakel te worden. Er zullen ook tal van Max Verstappen fans afzakken naar Monaco, aangezien de afstand perfect te doen is met de auto. Kaarten zijn onder andere te verkrijgen via https://www.sportstadion.nl/monaco-monte-carlo-f1-tickets

En voor de niet-sport-liefhebbers: Eurovisie Songfestival 2018

Voor de mensen die niet houden van sportevenementen hebben we gelukkig ook nog het Eurovisie Songfestival. Het gaat dit jaar door van 8 mei 2018 tot 12 mei 2018 met gastland Portugal. Het Eurovisie Songfestival is al toe aan de 63e editie dit jaar. Ook dit jaar worden er naar jaarlijkse traditie twee halve finales en één finale georganiseerd in de periode van 8 mei tot 12 mei. Op dinsdag en donderdag worden twee halve finales gehouden waaruit telkens tien landen zich een plaats voor de finale kunnen bemachtigen. De finale gaat van start op 12 mei en daar volgt de winnaar van het Eurovisie songfestival uit.

Er zijn 5 landen die zeker al meedoen met de finale: Frankrijk, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Spanje omdat zij 5 het meest financieel bijdragen aan het songfestival. Portugal is ook rechtstreeks geplaatst omdat zij het gastland zijn. Het gastland is ieder jaar opnieuw de winnaar van het laatste gehouden Eurovisie Songfestival. Dus daarom de keuze voor Portugal, de winnaar van Eurovisie Songfestival 2017.

Plaats een reactie