Frankrijk winnaar WK 2018

Geschreven door on 15 juli 2018

Frankrijk is de winnaar van het WK 2018 in Rusland geworden. De Fransen wonnen vandaag de doelpuntrijke finale van Kroatië met 4-2.

Eigen doelpunt Mandzukic

Kroatië begon de wedstrijd brutaal en kreeg al snel wat kansjes. Maar het was Frankrijk dat op voorsprong kwam: Mandzukic kopte een (makkelijk gegeven) vrije trap van Griezmann in eigen doel. Dit was overigens de eerste keer dat er in een WK-finale in eigen doel gescoord werd.

Kroatië ging niet bij de pakken neerzitten en dat loonde in de 28e minuut: Perisic maakte de 1-1. Maar lang kon Kroatië niet genieten: Perisic maakte ongelukkig hands, de VAR en de scheidsrechter beslisten dat er een penalty gegeven moest worden. Griezmann pakte dit cadeautje gretig uit en maakte vanaf 11 meter de 2-1.

Pussy Riot

De tweede helft begon aardig en werd nog heel even stilgelegd wegens een viertal mensen die het veld opliepen. Inmiddels lijkt het erop dat Pussy Riot hiervoor verantwoordelijk is geweest. Niet lang na die ‘pitch-invasion’ kwam Frankrijk op 3-1. Pogba schoot de bal hard raak.

Mbappé naast Pelé
In de 65 minuut maakte Mbappé de 4-1. Hij komt daarmee naast Pelé door als tiener te scoren in de finale van een Wereldkampioenschap voetbal. De Franse doelman Hugo Lloris ging later nog in de fout waardoor Mandzukic de 4-2 kon maken, dit werd tevens de eindstand.

Frankrijk wint het WK voetbal van 2018.

Over Arne

Ik volg het mondiale voetbal op de voet en doe daar via deze website over het WK 2018 verslag van.

Een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *